Egyedi atmoszférájú, otthonos, meghitt étterem a város központi részén. Ottjártunk idején, 2021 áprilisában Kolozsvár már hosszabb ideje a piros zónába tartozott, így a fotókról ítélve gonddal és igényességgel kialakított belteret átrendezték, mi pedig a belső udvarban berendezett romkocsmás kerthelységben ülhettünk csak le. A háttérben rádió szólt, nehéz megérteni, hogy képzelik egy átlag feletti helyen, hogy a minőségi étel bárhol és bármikor összeegyeztethető a kereskedelmi reklámok hallgatásával. Szerintünk a kettő üti egymást.
Az állandó étlap rövid, könnyen áttekinthető. Kínálnak egy napi csorbát és krémlevest, hét főételt a pankó morzsás pulykamellből készült rántott hústól a különleges szendvicseken át az afrikai vagy uruguay-u hátszínig, továbbá két desszertet. A napi ajánlat fekete táblán fehér krétával feljegyezve, hét főfogás, zömmel faszénparázson sült ételek a ráktól az aranydurbincson át a borjúkarajig. A Gault Millau kalauz legutóbbi, 2019-es kiadásában 11,5 ponttal szerepeltek, mi inkább a „pop” kategóriába illesztenénk a helyet.
Az árak értékarányosak. Levesek, előételek és desszertek átszámolva 1050 és 1250, főételek 2000 és 6200 forint között kaphatóak 2021 őszén. Van egy különleges ajánlatuk is, mely nemcsak ebédidőben érvényes, két fogás (leszámítva a steakeket és a napi ajánlatban szereplő ételeket) 2700 vagy 3300 forintért kapható, annak függvényében, hogy a választásnak részét képezi-e a tagliata, utóbbi esetben érvényes a magasabb ár.
Mindketten éltünk e kedvező ajánlattal. Az aznapi csorba bableves volt, mely gyengécskének bizonyult, kevés babbal, néhány csülök-szalonna darabbal. Nem volt élvezhetetlen, de csalódást okozott. Jó minőségű, helyben készültnek tűnő kenyeret és sóval fonnyasztott lilahagymát adtak mellé, amit díjaztunk. Ezzel szemben a salsiccia ütötte a mércét, kiváló volt a jól sikerült pecsenyemártással leöntött házias krumplipüré, korrekt a mellé adott káposztasaláta. Jó élményt adott a megfelelően megsütött, jó minőségű húsból készült, salátaágyon felszolgált tagliata. A két desszert közül – házi szilvalekvárral készült palacsinta és házi csokoládé – az utóbbit választottuk, gyermekkorunk emlékeit idéző, csavarmentes házi csokit kaptunk, a húsokra specializálódott séfek alibi-desszertjei közé könyveltük el a produkciót.
A kiszolgálás udvarias, gyors, szakszerű.
A borlapon mintegy húsz tétel az erdélyi és Kárpátokon túli minőségorientált pincészetek nedűiből, ezek negyede kapható pohárra is. Három kolozsvári kisüzemi főzde söreit tartják. A tömények között is akad néhány kiugró tétel.
(Teszt időpontja: 2021. április 21.)
Értékelés
Összélmény: 4,25 pont
Konyha: 4 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cimbrumeatandflame@gmail.com címre