Egyedi atmoszférájú, otthonos, meghitt étterem a város központi részén. Ottjártunk idején, 2021 áprilisában Kolozsvár már hosszabb ideje a piros zónába tartozott, így a fotókról ítélve gonddal és igényességgel kialakított belteret átrendezték, mi pedig a belső udvarban berendezett romkocsmás kerthelységben ülhettünk csak le. A háttérben rádió szólt, nehéz megérteni, hogy képzelik egy átlag feletti helyen, hogy a minőségi étel bárhol és bármikor összeegyeztethető a kereskedelmi reklámok hallgatásával. Szerintünk a kettő üti egymást.

Az állandó étlap rövid, könnyen áttekinthető. Kínálnak egy napi csorbát és krémlevest, hét főételt a pankó morzsás pulykamellből készült rántott hústól a különleges szendvicseken át az afrikai vagy uruguay-u hátszínig, továbbá két desszertet. A napi ajánlat fekete táblán fehér krétával feljegyezve, hét főfogás, zömmel faszénparázson sült ételek a ráktól az aranydurbincson át a borjúkarajig. A Gault Millau kalauz legutóbbi, 2019-es kiadásában 11,5 ponttal szerepeltek, mi inkább a „pop” kategóriába illesztenénk a helyet.

Az árak értékarányosak. Levesek, előételek és desszertek átszámolva 1050 és 1250, főételek 2000 és 6200 forint között kaphatóak. Van egy különleges ajánlatuk is, mely nemcsak ebédidőben érvényes, két fogás (leszámítva a steakeket és a napi ajánlatban szereplő ételeket) 2700 vagy 3300 forintért kapható, annak függvényében, hogy a választásnak részét képezi-e a tagliata, utóbbi esetben érvényes a magasabb ár.

Mindketten éltünk e kedvező ajánlattal. Az aznapi csorba bableves volt, mely gyengécskének bizonyult, kevés babbal, néhány csülök-szalonna darabbal. Nem volt élvezhetetlen, de csalódást okozott. Jó minőségű, helyben készültnek tűnő kenyeret és sóval fonnyasztott lilahagymát adtak mellé, amit díjaztunk. Ezzel szemben a salsiccia ütötte a mércét, kiváló volt a jól sikerült pecsenyemártással leöntött házias krumplipüré, korrekt a mellé adott káposztasaláta. Jó élményt adott a megfelelően megsütött, jó minőségű húsból készült, salátaágyon felszolgált tagliata. A két desszert közül – házi szilvalekvárral készült palacsinta és házi csokoládé – az utóbbit választottuk, gyermekkorunk emlékeit idéző, csavarmentes házi csokit kaptunk, a húsokra specializálódott séfek alibi-desszertjei közé könyveltük el a produkciót.

A kiszolgálás udvarias, gyors, szakszerű.

A borlapon mintegy húsz tétel az erdélyi és Kárpátokon túli minőségorientált pincészetek nedűiből, ezek negyede kapható pohárra is. Három kolozsvári kisüzemi főzde söreit tartják. A tömények között is akad néhány kiugró tétel.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cimbrumeatandflame@gmail.com címre