Nyitva tartanak a vírusjárvány elleni védekezés idején is, elvitelre és házhoz szlíltás céljából,
A Spicy Fish évek óta szereplője különféle étteremkalauzoknak, beválogatták ismételten a legjobb 100-ba a Volkswagen Dining Guide szerkesztői, s bekerült többször a Magyar Konyha Budapest TOP 10-es kiadványába is. Mi sem mondhatunk mást, mint hogy érdemes ellátogatni a X. kerületi egységbe azoknak, akik kíváncsiak a valódi kínai konyha egy szeletére. Maga a környék is hozzáad az autenticitás-élményhez, az étterem szomszédságában megannyi kínai üzlet és étterem működik, magyar felirat csak elvétve akad. (Ez persze kifogásolható is, de nem tartozik a tárgyhoz, annál is inkább, hogy a Spicy Fishben minden étel neve magyarul is szerepel az étlapon, ami messze nem általános e környéken.) A beltér tágas, kortárs jellegű, az ipari dizájn egyes elemei is visszaköszönnek benne. Giccs- és intimitásmentes egyszerre, legalábbis a nagy terem eleje, a hátsó részben vannak hangulatos szeparék is. A nyerstégla falakon kevés dekoráció, egyik oldalon sárgauszonyú tonhal-makett, másikon az étterem logója felfestve. Vannak forgatható résszel felszerelt asztalok is, ami praktikus azok számára, akik elsősorban kóstolni jönnek ide.
Az étlap a szecsuáni konyha megannyi izgalmas fogását kínálja, jellemzően igényesen elkészítve, de találkoztunk mirelitáruval is. A választék elképesztően széles, s integrál néhány fogást más nemzetek gasztronómiájából is, kínálnak például francia libamájat, skót haggist, s a japán konyhából ismer sashimit. Az étlap gazdagon és igényesen illusztrált, ami hasznos lehet mindenkinek, aki nem járatos a tényleges, nem europaizált kínai gasztronómiában. Kínálnak többek között koriandersalátát szárított garnélával, Hokkigau kagylóhúst sashimiként, gőzölt haltofut, kacsavért, pirított övhalat, pácolt sertésfülcsíkokat, vékonyra szelt marhanyelvet chiliszószban, csirke- és kacsalábat, pacalt és kacsa-zúzát vegyes húsos tálon, szójaszószos pörkölt bárányt, tarisznyarákot, homárt, garnélát, számos csirke-, kacsa- sertés- és marhahúsból készült ételt, valamint vegetariánus fogások széles választékát.
Mi 2019 nyarán jártunk itt, az aktuális étlap nem érhető el a világhálón, a hely Facebook oldala rendszeresen közöl jól sikerült ételfotókat a kínálatból, de árak nélkül. Ottjártunk idején az árak igen széles skálán mozogtak, jellemzően magasak voltak, de lehetett ésszerűen is rendelni, a 2000 és 3000 forint közötti sávban is sok izgalmas ételt kínáltak. Az adagok nagyok.
Előételképpen kacsanyelvet kértünk, ami izgalmas volt, jó állagú, jó ízű, az adag akár főételnek is beillő. Nagyon kellemes meglepetés volt a „miniwokban tálalt pirított sertésbél-karikák” elnevezésű étel, amit hagymával, fokhagymával, paprikával és chilivel készítettek. A sertésbél ropogós volt, jól fűszerezett. Megkóstoltuk a fokhagymás, fűszeres olajos pacalt is, ami a műfaj egyik legjobbja volt, amit kóstoltunk valaha, optimális állagú pacalcsíkok, ízre, állagra egyaránt remek, ügyesen hőkezelt egész fokhagymagerezdekkel összeforgatva. A dim sum mirelitnek tűnt, legalábbis nem adott többet a kínai piacon vásárolható készterméknél. Rántott rákot nem kértünk, a fotó alapján az is mirelit. Ez nem csoda, ekkora választékot a fagyasztó igénybe vétele nélkül egyszerűen lehetetlen kínálni. A zöldséges rizs és a bao korrekt volt, izgalommentes, a zöldséges rizstészta átlagos.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A borválaszték korrekt, a magyar élvonal borait kínálják, a sörök nagyipariak, a tömények között akadnak izgalmas tételek. Tartanak eredeti kínai üdítőket és teákat.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 4,25 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a spicyfishbudapest@126.com címre