A kényszerű zárva tartás alatt is nyitva tartanak elvitelre, továbbá házhoz is szállítanak.
Nyitva tartás:
Hétfőtől csütörtökig: 12:00 – 21:00
Péntek, szombat: 12:00 – 22:00
Vasárnap: 11:30 – 21:00
Törekvő, hangulatos étterem Páty mellett, az út szélén. Amolyan titkos tippnek tűnt a hely, ami szájhagyomány útján terjed és kiváló élmény kerekedik belőle. Nem sokon múlt, hogy így is legyen. A beltér barátságos, a boltíves térelválasztó fehér téglából készült, a fekete falra az olasz konyha hozzávalóit, konyhai eszközöket, a Carbonara spagetti receptjét valamint a hely emblémáját festették fel ügyesen. A fafűtéses pizzakemence a vendégtérben működik, ami emel az egyébként is ügyesen megteremtett mediterrán bisztró-atmoszférán.
Az olasz konyha népszerű fogásai mellé a magyar és nemzetközi ételek közül is beválogattak néhányat. Az étlap sűrűn változik, ami értékelendő, mi 2020 októberében jártunk ott, 2021 januárjában az ételek jelentős része kikerült a választékből, a harcsát is fogasra cserélték. A pizzák, pasta-k mellett kínálnak többek között kacsamáj terrine-t birspürével, csirkepörköltet, vákuum alatt készült csirkemellet burgonyapürével, cigánypecsenyét, vörösboros marhapofa pörköltet juhtúrós sztrapacskával, burgereket, rántott sajtokat, Rib eye steaket, brassói sertésszűzből, tiramisut és házi nudlit szilvaraguval. Az új étlapot olvasgatva az ember hajlik arra, hogy adjon még egy esélyt a helynek.
Az árak jellemzően értékarányosak. Előételek 790 és 2290, levesek 1090 és 1390, főételek (kevés kivétellel) 2300 és 3500, pasta-k 2390 és 3490, pizzák 1390 és 2890, desszertek 990 és 1190 forint közötti összegbe kerülnek.
A fehércsokis mascarpone-habbal tálalt málnakrémleves kellemes, jó ízű, szintetikus felhangtól mentes. A pizzát kemencében sütik, korrekt, ízletes, értékeltük a szépen olvadó mozzarellát és a bazsalikomot a legtöbb helyen elnagyolt Margarita pizzán. A thuille-el és zöldborsóhajtással, esztétikusan tálalt harcsa viszont hűtőízű, élvezhetetlen, a felszolgáló azzal mentegetőzött, hogy ő javasolta, hogy lazacot együnk. Ami igaz, de nem jelezte, hogy bármi probléma lenne a harcsával, például az, hogy aligha nevezhető frissnek és hogy mások sem voltak vele megelégedve, amit csak utólag tudtunk meg, amikor jeleztük a problémát. Az pedig végképp érthetetlen, hogy miért teszik a vendég elé, ha a többen is jelzik, hogy gond van egy alapanyaggal, hiszen ezzel többet vesztenek, mint amennyit nyernek. Az oreos mascarpone-golyó eperöntettel jobbacska blogger-desszert volt, de lehetne még tökéletesíteni. A harcsa nélkül erős 4 pont lett volna a konyha.
Az itallap nem sok izgalmat hordoz, kommersz sörök és tömények sorakoznak rajta.
Értékelés
Összélmény: 3,5 pont
Konyha: 3 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a cukorborsokft@gmail.com címre