Újranyitás: 2021 tavaszán

Ha versenyt hirdetnének azzal a céllal, hogy megválasszák az ország legszebb panorámát biztosító éttermét, akkor a sümegi Terazza eséllyel nevezhetne be a megmérettetésre. A kivételes ízléssel kiképezett teraszról a kilátás a sümegi várra lélegzetelállító, a kert is gyönyörű, a dísznövények mellett hatalmas zöldfűszerbokrok (többek között zsálya, menta, rozmaring) vonzzák az ínyencek tekintetét. A beltér hangulatos, otthonos és meghitt. Hajópadló, natúr fából készült mennyezett, esztétikus borhűtő, a falra szerelt polcon könyvek és parazsas vasaló. A terem végében fekete táblán fehér krétával felírva a napi ajánlat.

Az étlap bizalomgerjesztően összefogott, de tisztes választékot kínál, a 6 előétel/leves, 19 főétel és 3 desszert mindegyike ínycsiklandó a kolbászos lecsóval és pirított újburgonyával körített marhapofától a tejszínes gombaraguval és zöldségekkel töltött pisztrángig. Gerincét a magyar konyha ismert és közkedvelt klasszikusai alkotják, melyeket többnyire kis csavarral, de az eredeti ízharmóniákat megőrizve tesznek a vendég elé.

Az árak értékarányosak. A 2020 késő őszén történt kényszerbezárást közvetlenül megelőző étlap nem érhető el a világhálón. Ottjártunk idején, 2019 nyarán az előételek és levesek ára 1690 és 2990, a főételeké 2690 és 4690, a desszerteké pedig 1690 és 1790 forint között mozgott.

Kalla-féle paprikás csirke egy kulináris legendának, Kalla Kálmánnak, a Gundel vendéglő nemzetközi hírű egykori séfjének alkotása, nem hagyhattuk ki. A tányérban remek tartású, jó ízű galuska, alatta-mellette harmonikus paprikás szósz, tejfellel csíkozva, petrezselyemmel megszórva, tetején pedig vélhetően vákuum alatt készült, szaftos, jó ízű csirkemell, vékony fűszerpaprika-réteggel borítva és felszeletelve. A halászlé is finom volt, roppanós cukkini is került a kiváló halhús mellé, az intenzív ízű lébe. A tükörponty kívül pörzses, belül szaftos, jó mellé a céklás burgonyasaláta. A céklás meggyel és burgonya-gratinnel tálalt kacsamell bőre ropog, a hús szép rosé, szaftos, jó tartású. Remekül passzol hozzá a két jól elkészített köretelem. Az intenzív ízű, jó állagú brownie-t selymes madártejjel és ízletes sárgabarack rátéttel kínálták.

A kiszolgálás kedves, udvarias, pincérünk felkészült, jól kommunikál.

Saját pincészetük is van, annak néhány bora mellett a kb. 40 tételes borlapot a legjobb magyar pincészetek nedűiből válogatták össze. A Zirci apátság söreit is tartják, a tömények között is találunk kiemelkedő tételeket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@terzza.hu címre