A hely atmoszférája kellemes, laza, a beltér tágas, zsúfoltságmentes, a terasz árnyas, hűs, nincs közvetlenül a nagyforgalmú út mellett, az utcazaj nem zavaró. Zöld növények, modern belsőépítészeti megoldások egy kis rusztikus felhanggal, az asztalon jó minőségű olívaolaj és balzsamecet dizájnos tartóban.
Az étlap a helyi és a nemzetközi konyha közkedvelt ételeit kínálja, eredeti fantázianevekkel. Néhány példa magyarra fordítva a 2020 decemberében érvényes étlapról: „Felmásztam Kolozsvár domboldalán”, ez a becenév vitello tonnato-t az étlap indoklása szerint azért illeti meg, mivel ezért az ételért egy hegyet is érdemes megmászni, annyira finom. A „Mi rosszat tettem én a világnak?” a sütőtökből készült fasírt fantázianeve, amit joghurtszósszal, tökmagolajjal és tökmaggal körítenek. Az étlapszerkesztők szerint csak a baráti szavakat fogunk hallani, mert a rosszindulatú megjegyzések nem találnak helyet ennyi hiteles egyszerű öröm között. Előszeretettel használt drága alapanyagokat, nem kevés kreatív társítást alkalmazva. Kínálnak még többek között csontvelőt, marhahúsból készült mille feuille-t foie gras-val, kacsacomsommé-t, erdei gombalevest hízott szárnyasmájjal, pasta-kat, pizzákat, kacsamellet répatextúrákkal, edamame babbal és hecsedlimártással, nyúlcombot zöldfűszeres tört burgonyával, prosciutto morzsával és sültpaprika krémmel, Josperben sült húsokat és izgalmas desszertkompozíciókat a csokoládétextúráktól a nyers vegán, kókusztejes „sajttortáig”, amit mandulával, datolyával, agave sziruppal, szentjánoskenyérliszttel, kókuszpehellyel, citrommal és kendermaggal készítenek.
Az árak értékarányosak. Előételek átszámolva 1700 és 5000, levesek, saláták és tészták 2000 és 3000, pizzák 1400 és 3000, húsételek 3000 és 8000, desszertek 1700 és 2000 forint között kaphatóak.
A Cézár saláta fősodratú volt ízeit tekintve, remek volt viszont a formabontó, de annál esztétikusabb tálalása, hasonlóan meggyőző volt a humusz tálalása, mely egyébként ízre-állagra sem okozott csalódást. Meg voltunk elégedve a fatüzelésű kemencében sült pizzával és a hummusz köreteként felszolgált foccacciaval is. A medvehagymalevesben a leveleket nem turmixolták össze, amit nem bántunk, levest bőven tejfelezték, tisztes házias produkció volt. A hamburger zsemléje autentikus pljeszkavica-bucira emlékeztetett, de ezt nem bántuk egyáltalán. Végre egy olyan burger, melybe katartikus érzés beleharapni, kitűnő a helyben, frissen sült zsemle, akárcsak a húspogácsa, melyben faszénparázsra utaló ízjegyeket fedeztünk fel. Jók voltak az ízesítők is.
A kiszolgálás személytelen és meglehetősen lassú, pedig a hely ottjártunk idején nem volt csúcs járatva.
Az itallap nagyon igényes, azon belül a borlap párját ritkító. Több mint száz erdélyi (köztük erdélyi magyar) és Kárpátokon túli tétel a legjobb pincészetektől, kiegészítve néhány import nedűvel. Tartanak néhány részben helyi kézműves sört a nagyipariak mellett a töményitalok között akadnak izgalmas tételek, single malt whiskey kiemelkedő rumok és néhány pálinka.
Értékelés
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 3 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@restaurantrod.ro címre