Rendkívül hangulatos, igényes csárda Csopakon. A belsőépítész eredeti megoldásokat alkalmazott, érdekesen ötvözte a hagyományos elemeket (népi kerámiák, tányérok és korsók, zöld polc-szekrények) a korszerűekkel (világítótestek, dekorációs elemek). A terasz festői, a gerendákból ácsolt tetőszerkezet, a natúrszínű fából készült asztalok és székek-adta atmoszféra vendégmarasztaló. Mint az étlapról megtudhatjuk, az egyik tulajdonos, Sólyomváry Teréz egyben az egyik konyhafőnök is, ami eleve bizalomgerjesztő adottság.
A választék átgondolt, az étlap dicséretesen összefogott, nem is emlékeztet a könyvhosszúságú csárda-étlapokra, melyek annyi főételt sorolnak fel csak csirke- és pulykamellből, mint amennyi itt összesen olvasható. Mint az étlap bevezetőjéből megtudhattuk, hármas jelszavuk a „hagyománytisztelet – regionalitás – innováció”. Jobbat elképzelni sem lehet egy balatoni csárda számára. Az étlapon olyan vonzó ételleírások sorjáznak 2020 őszén, mint „házi pácolt marhaszegy, sült padlizsánkrém, fokhagymás mandulakrém szőlővel, paprikakrém” „pacalpörkölt, csülök, füstölt marhanyelv, parázskrumpli” vagy „harcsafilé, paprikás mártás, rakott túrós csusza, szalonnapörc.”
Az árak a helyhez mértek, de nem irreálisak. Előételek ára 2000 és 3600, a leveseké 1390 és 2650, a főételeké 2890 és 4890 forint között mozog, a desszertek egységesen 1490 forintba kerülnek.
Kértünk egy tányér halászlevet, mely harcsából, szegediesen készült, a sűrű, durvára passzírozott lében jó állagú harcsa pihent. Tisztes, jól elkészített, de alapvetően katarzismentes fogás volt ez. A hozzá adott kenyér, jobb volt a konfekcióminőségnél. Értékeltük azt is, hogy nemcsak Erős Pistával szolgáltak, hanem frissen szelt hegyes erőspaprikával is. Rendeltünk még füstölt tapolcai pisztrángot marinált sültpaprikasalátával, retekkel és mangómajonézzel. Szépen tálalt, élményszerű, jól elképzelt fogás volt ez. Tejkaramellás csokidesszertet ettünk zárásként, mely pazar állagú ízbombának bizonyult, egyik legjobb csárda-desszert volt, amit valaha kóstoltunk.
A kiszolgálás kitűnő, pincérünk udvarias, felkészült, kommunikatív.
A több mint 40 tételes borlap példaértékű módon a környék termelőire alapoz. A borok többségét kimérik másfél decire is. Tartanak kitűnő pálinkákat és zirci kézműves söröket is.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@vigmolnarcsarda.hu címre