Hangulatos tapas bár nem messze a Szent István bazilikától. A beltér igényes, elegáns, de feszengésmentes. Magas, boltíves beltér, belső gerendázat, hajópadló, zöld növények, fából készült kerek asztalok, kényelmes székek, a falon tetszetős festmény fokozza a spanyol atmoszférát. Az asztalon igényes poharak és evőeszközök, só- és borsdaráló. Nyáron az utcára is kitesznek néhány asztalt.

A honlapról megtudható, hogy Alessandro Smanio séf egy spanyol és egy magyar helyettessel, Selgado Garcia Jose Mariaval és Kovács Andrással dolgozik, akik a maguk etnikai konyhájához tartozó fogások hitelességéért és minőségéért felelnek. Itt ugyanis nemcsak spanyol ízkombinációkhoz lehet szerencsénk, hanem olyan ételeket is kóstolhatunk kis adagokban, mint a parmezános pacalpörkölt, a szabolcsi töltött káposzta vagy a Budapest bélszín. Az olasz séf szerint legízletesebb fogások titka „a magas minőségű alapanyagok vegyítése szenvedéllyel és kreativitással”. A spanyol és magyar ételek mellett megjelennek az étlapon olasz, görög és ciprusi fogások is.

Az árak értékarányosak. A tapa-k jelentős része az 1000 és 2000 forint közötti ársávban marad. A pacal 1200 forintba kerül, ennyi a sonkás krokett vagy a hortobágyi palacsinta is. A drágábbak árát az alapanyag indokolja (bélszín, tonhal, polip stb.). Egy egész asztaltársaság élhet a „megbízom a séfben” nevű ajánlattal, ennek ára személyenként 7850 forint.

Rendeltünk fekete kagylót, sült tintahalat és tonhal ceviche-t. (Utóbbi egy délamerikai halétel, melyben a nyers halhús a déli gyümölcsök levének savas közegében a fővéshez hasonló átváltozáson megy keresztül). Kaptunk a várakozás idejére egy kis mártogatót is. Kértünk chilit, érkezett is friss thai chili, vékony karikákra vágva, kiváló minőségű olívaolajban. Rákérdeztem az olaj márkájára, kiderült, hogy a világ egyik legmagasabb pontszámú olaja került az asztalra, amit az Igazi Olíva nevű pomázi boltban magam is beszereztem a nemrégiben. Ételeink kifogástalanok voltak, hozták azt, amit ígértek, a ceviche volt a legizgalmasabb. Zárásként a ház ajándékaképpen remek pisztáciafagylaltot ettünk.

A kiszolgálás kifogástalan, pincérünk figyelmes, kommunikatív, segítőkész, gyors és felkészült.

A borlap impozáns, közel hetven tételes, két harmadát magyar pincészetek nedűiből válogatták össze, a többi bor főként spanyol, de kapható néhány olasz is. A borok egy harmadát kimérik pohárra is (125 ml). A sörök meglepő módon nagyipariak, a töményválaszték igényes.

Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont