Kissé kopottas retró csárda a Holt-Tisza mellett, ahol a negyven éve megállt az idő. A beltérben piros-fehér kockás terítővel borított asztalok, népies, sokat látott székek. A dekorációban egy kitömött szürkemarhafej is helyet kapott. Nyáron a vízre néző, gyönyörű alföldi panorámát nyújtó teraszt is üzemeltetnek.
Hagyományos magyar konyhát visznek, a fogások jelentős része édesvízi halakból készül. Kínálnak többek között pontyot, harcsát, kecsegét, süllőt rántva vagy roston, esetleg Orly módra, harcsából készítenek paprikást is. Halászlét kérhetünk pontyból, harcsából vagy vegyesen, illetve belsőséggel. Meglepő, hogy külön szerepel több harcsa-étel jelzőtlenül, illetve „szálkamentesen” miközben a harcsa lényegében szálkamentes hal. Tartanak továbbá májgaluskalevest, csontlevest, gyümölcslevest, marhapörköltet, hagymás rostélyost, csirke-, pulyka- és sertésszeleteket hagyományosan vagy párizsiasan rántva, töltve-rántva vagy toppingolva, hízott libamájat rántva, illetve lyoni módra, desszertként gesztenyepürét, ananászt tejszínhabbal és palacsintavariációkat.
A haltepertő nem élvezhetetlen, de nem is meggyőző, mélyhűtőt is látott afrikai harcsából készült. A mellé rendelt tartár old school, helyben készült, kifejezetten jó a maga műfajában. A pacalpörkölt jó alapanyagból készült, nem gyári csíkozottból, illata, íze kissé animális, de ez az igazi pacalrajongók számára inkább erény. Színe intenzíven piros, a csíkozása is szép, a pacal puha, lehetne egy cseppet határozottabb tartása, a szaftban nem sok a hagyma, annál több a zsiradék, de élvezet tunkolni, kár, hogy gyenge minőségű kenyeret adnak mellé. Kovászos uborka csak az étlapon van, a valóságban nincs, az almapaprika korrekt. A Gundel palacsinta kissé szakadozott, mikrohullámú sütőben melegítették, a csokimártás lehetne jobb. Jóindulattal átlagosnak mondható produkció.
A kiszolgálás udvarias, az ifjú hölgy rendszeresen eltűnik hosszabb időre, pedig alig vannak vendégtérben. Kevéssé motivált, elismerő megjegyzéseim nem hozzák lázba, kötelességszerűen válaszolgat a kérdésekre.
A pezsgőkkel együtt bő tucatnyi bort tartanak a Törley, a BB, a Varga, a Bodor és a BM pincétől, kedvező áron. A pezsgőket leszámítva minden tételt decire is kimérnek. Hétféle sört kínálnak az Asahi és a Heineken portfólióból, csapolt sör nincs. A kommersz töményitalok között a Panyolai pálinkák képviselik a minőségi szegmenst.
Összélmény: 3,5 pont
Konyha: 3,5 pont
Atmoszféra: 3,5 pont
Kiszolgálás: 3 pont










