Magyar alapítású thai franchise étterem, melynek összesen 17 egysége van országszerte, kilenc Budapesten, kettő Debrecenben, kettő Szegeden, továbbá egy-egy Ürömön, Budaörsön, Dunakeszin és Pécsett. A Piac utca és a Simonffy utca sarkán található egység a legújabbak közé tartozik, 2025 elején nyitotta meg kapuit. A dekoráció szerény, de stílusos, a magas beltér boltíves, impozáns. Vasból készültek a székek és a fallappal ellátott asztalok, rajtuk szójaszósz és apró tálkák a sushizáshoz.

Thai étteremként határozzák meg magukat, a legtöbb fogás is ezt a gasztro-kultúrát idézi, de igen széles a sushi-választékuk és tartanak például misolevest is. Kínálnak többek között Kuetiao-, Tom Yum-, Kao Soi és thai-levest, mézes csirkét tojással és rizzsel, PadThai-t, Pad Wun Cent, Pad Ke Mao. A makik, nigirik és sashimik mellett impozáns a maguk elképzelte sushik szortimentje. Desszertként választhatunk édes rizset mangóval és banán lottit. A látványkonyhán csak távolkeletiek dolgoznak.

A lazacos tavaszi tekercs korrekt, nem átütő. A rákos zöld curry-leves remek, íze harmonikus, az édes-sós-csípős ízek arányát tökéletesen eltalálták, az enyhe savasság is pont odaillő, a rák friss, a belevalók hasonlóképpen. Tonhalas Buddha évszak-tekercset is ettünk: alul avokádós-uborkás-répás maki-sushi, rajta tonhal, amit áthúztak majonézzel, Tom-Yum szósszal, chiliszósszal (érzésem szerint Sriracha-val), majd megszórtak pirított hagymával. Élvezetes kompozíció. Meglepő, hogy három pirospaprika-ikonnal jelzik a csípősségi fokozatot, mi inkább egyet tettünk volna a fogás mellé.

A kiszolgálás udvarias, pincérünk kommunikatív, de időnként hosszabb időre eltűnt, pedig nem sokan ültek a teremben. Ha az ember akar valamit, jobb, ha odamegy a pulthoz.

Tucatnyi bort kínálnak, melyek kétharmada a magyar élvonalból való. Az itallap nem jelzi, hogy kimérnének borokat, viszont az árképzés kifejezetten barátságos. Tartanak 2 decis kiszerelésű prosecco-t is. Drehert csapolnak, az Asahi portfólió további négy tétele kapható palackban. A töményitalok kommerszek. Készítenek koktélokat, szörpöket, kávékat és teákat.

Értékelés

Összélmény: 4,25 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 4,25 pont

Kiszolgálás: 4,25 pont