Rusztikus, nádtetős, retro csárda Diósdon. A nyerstéglás falat lambéria teszi még hangulatosabbá. A falon népi kerámiák. Piros-fehér kockás terítő és szép ívű lámpa az asztalon. A beltérben szeparék biztosítanak intimitást, a székek népi ihletésűek. A Petőfi rádió szól a háttérben, egy népzenei válogatás helyhez illőbb lenne. Szép időben zöld növényekkel szegélyezett árnyas teraszt működtetnek.

Hagyományos magyar konyhát visznek, a népszerű, sokfelé kapható fogások között mellett libamájkülönlegességeket is rendelhetünk. Kínálnak többek között tatárbifszteket zöldségekkel, bableves csülökkel, gulyáslevest, Újházi tyúkhúslevest, tárkonyos őzragulevest, fogast rántva, roston, libamájas-gombás-tejfeles mártással kiegészítve, vagy magvas bundában, hat fogást csirkemellből, hetet sertésszűzből, köztük brassói aprópecsenyét. Szerepel továbbá az étlapon bécsi szelet majonézes burgonyasalátával, borjúpaprikás galuskával, marhabélszín több változatban, kemencés csülök tormával és parázsburgonyával, Somlói galuska, gesztenyepüré, brownie és palacsinta.

A grízgaluskás húsleves meggyőző, a lé mély ízű, szép színű, a galuskának jó a tartása. A libamájjal töltött gomba tölteléke jó minőségű hízott máj, a panír kompakt, ez így kifejezetten korrekt produkció. Mirelitnek tűnő almás krokettet adnak hozzá és túlédesített paradicsommártásban fürdő rókagombát, melyben nem érvényesül az erdei gomba s egyébként sem harmonizál a főelemmel. Kérünk hozzá házinak mondott kenyeret, melyből egy kosár 500 ft. Gyenge minőségű ipari kenyérből kapunk két félbe vágott szeletet. Jelzem a problémát, szó nélkül visszaviszik. A kacsacomb bőséges adag, két comb, a hús lehetne cseppet omlósabb, de így is élvezetes, mellé tisztes mennyiségű, szép csillogó, jó ízű lilakáposztát kapunk és nem élvezhetetlen, de nem is kiugró krumplipürét, amiből kispórolták a vajat. A mákos nudli állaga lehangoló, kissé csirizes, az élvezhetőség határán van. Három évtized étteremtesztjeinek egyik legegyenetlenebb teljesítménye volt ez.

A kiszolgálás udvarias, de elképesztően dekoncentrált. Egyikünk lecseréli az elsőre kért levesét rendelés közben egy másikra, háromszor kell átvegyük ezt az egyébként rutinszerű változtatást. Az érkező fogásokat a hölgy nem tudja ki elé tegye le, miközben ezt tíz perce tisztáztuk s alig van vendég az étteremben. Jelzem, hogy kártyával fizetnék, s a maradékot becsomagoltatnám, érkezik a kérdés, hogy miképpen fizetek, holott fél perccel azelőtt jeleztem annak módját.

A habzókkal együtt közel húszféle minőségi magyar bort kínálnak, a csendes borok között, melyeket egytől egyig kimérnek decire is, kedvező áron, több izgalmas tételt találunk, például a Folly Arborétumtól vagy Demeter Csabától. A Heineken portfólió söreit tartják palackban, csapról az ugyanoda tartozó Gösser kapható. A töményválaszték nem tartogat meglepetéseket.

Értékelés

Összélmény: 3,5 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 4,25 pont

Kiszolgálás: 3,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a grillkert2049@gmail.com címre