A Ménesi borbár nevét vélhetően az utca ihlette, melyet szerencsés módon a legősibb magyar borvidékek egyikéről kereszteltek el, ahol a fennmaradt okiratok szerint már Gizella királyné idejében is termesztettek szőlőt, s ahonnan magyar királyok asztalára is kerültek a legjobb magyar vörösborok. A beltér igényesen berendezett, otthonos, vendégmarasztaló. Látványos dizájnelem a boltíves ablakmélyedésben pihenő hátulról megvilágított aszúgyűjtemény s akkor nem szóltunk a bronzosított nagy-címerről, az ódon telefonról, vagy a falra erősített régi fegyverekről. A borkóstolók mellett szerveznek élő zenés esteket is.

A borkorcsolyák jelentős része hidegkonyhás, kínálnak többek között céklás humuszt, juhtúrós körözöttet, szezámmagos tojáskrémet, tepertőkrémet. De tartanak ezek mellett Angus marha- és lazacburgert, grillezett garnélát, vargányás, zöldfűszeres spanyol krokettet, bajor kolbászokat, BBQ oldalast, mangalicakarajt panko morzsában sütve burgonyasalátával és vörösboros marharagut is vasi dödöllével.

A Ménesi borbár egyike azon helyeknek, ahol sokszor megfordultam, magam is szerveztem itt borkóstolókat, de nem egyszer mások által rendezett kóstolókra is beültem, legemlékezetesebb egy BYOP azaz „Bring Your Own Bottle”- rendszerben megszervezett Pinot Noir-est volt, valamint köveskáli Pálffy pince, illetve az erdőbényei Préselő közös borkóstolója. Sajt- és felvágott-válogatást, padlizsánkrémet, valamint desszertet ettem, ezek egyike sem okozott csalódást, a meleg konyhát nem próbáltam még ki.

A kiszolgálás kedves, udvarias, az árak értékarányosak.

Alapjáraton, ha épp nincs borkóstolós rendezvény, több, mint száz anyaországi, felvidéki és erdélyi bor közül választhatunk, ezek zömét pohárra is adják. Az első vonalbeli sztárborászatok mellett olyan, inkább szakmai berkekben ismert kiváló kis pincék borait is megtaláljuk náluk, mint a pannonhalmi Cseri, a mádi Barta, a Káptalantótiban működő Sabar, a badacsonyi Málik és Folly Arborétum. A sor persze még folytatható. A magyar borokon kívül tartanak hat minőségi prosecco-t és két újvilági vörösbort. Aki egy borbárban sört inna belga, köztük több izgalmas főzetből válogathat, a tömények között is találunk prémium tételeket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Italválaszték: 5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rmatyasi@gmail.com címre