A Zazie a MOL Campus földszintjén nyílt elegáns bár és étterem, remekül megtervezett belső térrel, kellemes szeparékkal és üvegfalakkal, így, aki nem ül ki a teraszra, az is élvezheti a Lágymányosi öböl nyújtotta panorámát. A belteret sok zöld növény díszíti, az asztalon is letisztult, egyszerű, de szemgyönyörködtető virágkompozíció fogadja a vendégeket.
Magas szintű kreativitásról és technológiai tudásról tanúbizonyságot tevő kortárs magyar és nemzetközi fogások sorjáznak az étlapokon minden napszakban. Színvonalas reggeliket kínálnak, többek között avokádós garnélás Eggs Benedictet angol muffinon, bundás kenyeret füstölt sajttal, bébi római salátával és marinált lilahagymával, rántott húsos, szarvasgomba-majonézes ciabatta-t lyoni hagymával s persze klasszikus tojásételeket is. A „business lunch” keretében egy előételből, egy levesből, három főételből és két desszertből válogathatjuk össze ebédünket, a választék hetente változik. Az állandó, de szezonális étlapon egy sor izgalmas kompozíciót találunk. Például őz-carpacciot fekete erdei gyümölcsökkel, kacsaerőlevest húsos raviolival, marinálva égetett makrélát bergamottal és kaviárral, tiszai szürkeharcsa steaket káposztás cvekedlivel és kaporral. A séf Bíró Dániel, aki az egyik legjobb magyar étterem, a Michelin ajánlással rendelkező Fehér Szalon konyháját vezette a New York palotában.
Megrendeltük a három fogásos menü egyik variánsát, ennek keretében a körtés tormakrémmel és snidlingolajjal kínált marinált lazac jó indítást jelentett. A krumplifőzelék kifogástalan, nem akar többnek látszani annál, mint ami. Házias stílusban készült, gyermekkoromra emlékeztetett. A kellemesen savanykás, svábos, paprikamentes vonalat követte, ilyeneket ettem mindkét nagymamám konyháján. Mellé Stefánia-stílusban készült remek fasírtot adtak. Rendeltünk hozzá kovászos uborkát is, mely klorofill-olajjal ízesített-díszített saját levében érkezett. A műfaj remekének bizonyult, roppanós volt és kiváló ízegyensúlyú. A Rákóczi túróst megfordították, alul volt az égetett tojásfehérje hab, erre került a „tészta”, ami nem adott átütő élményt, tetejére pedig a barackmártással bevont megnyerő állagú és ízű túrógömb. Mindent egybevetve kiváló, látványos desszert, menüben adva különösen az. Az á la carte étlapról is választottunk két fogást. A „málnás paradicsomesszencia lestyánnal és kápia-paprikával” egy szabályos ízorgia, leírni lehetetlen, kóstolni kell. A „madártej bodzaporos fészekben elnevezésű desszert már szemre is leveszi az embert a lábáról. A vendég előtt öntik a „fészekben” pazarul elrendezett habmadárkák köré ízre és állagra egyaránt kifogástalan „tejet”. Csúcsélmény, adja mindazt, ami e műfaj adhat.
A kiszolgálás álomszerű: kedves, udvarias, szívélyes, stílusos. Itt még az is hiteles magyarázatot nyer, hogy miért nem kap az ember rögvest itallapot, a vendégek többsége az ebédmenühöz ajánlott italokból válogat.
A habzókkal együtt közel két tucat gonddal összeválogatott, zömmel magyar bort tartanak, melyek többségét pohárra is kimérik. Csapon Pilsner Urquellt tartanak, ami ottjártunk idején sajnos épp kifogyott. Palackban öt igényes tételből választhatunk, az étterem átalános árszínvonalához képest aránytalanul magas áron. Az alkoholmentes Heineken helyet jobban nézne ki a választékban egy Szent András Majdnem IPA vagy egy Stari nullás, ezek nem mellesleg sörszerűbb élményt is adnak. A töményválaszték parádés, az import tételek a csúcsszegmenshez tartoznak, akárcsak a békéscsabai Árpád főzde pálinkái. A ginek között több magyar prémium termék is szerepel. Kiváló koktélokat készítenek, mely közül külön kiemelném a high end gin-tonikokat.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@zaziebistro.hu címre