Nagy befogadóképességű, népszerű és trendi vendéglátóipari komplexum a város átszelő Béga folyó mentén, közel a „diákvároshoz”, mely a beltér mellett a tetőteraszon, a földszinti teraszon, valamint az épület melletti uszályon is várja a betérőket. A beltér hangulatos lezser, kialakításából és dekorációjából ítélve koncerthelyszínként is funkcionál. Ügyelnek a dizájnelemek harmóniájára, melyeknek részét képezik a tálalóeszközök is. Az előételt egy szögletes tányérra helyezett tálaló-bárdon kapjuk, a főételeket faalapzattal ellátott kisméretű, ovális öntött vasserpenyőben.
Az étlap főbb csapásirányai megfelelnek a leggyakoribb Kárpát medencei modellnek: kínálnak olasz, román és nemzetközi ételeket, utóbbin belül főként pub-foodot. Így többek között humuszt, csuka-ikrából készült krémet, pacalcsorbát, brokkoli- és szarvasgombás vargányakrémlevest, pasta-kat és pizzákat, fish and chipset vajhalból, mogyoróbundás lazacot francia zöldbabbal és sáfrányos lime-mártással, vörös tonhalat zöldborsópürével és párolt karfiollal, burgereket, kacsamellet, törpekakast, steakeket, csokiszuflét, meggyes mákos palacsintát és túrófánkot.
Az árak értékarányosak. Előételek átszámolva 1200 és 2100, levesek 1200 és 1400, pasta-k 1800 és 2800, főételek 2400 és 10.000, desszertek 1200 és 1800 forint között kaphatók.
Rendeléskor derül ki, hogy nincs sem fish and chips, sem marhaszegy. A fácánpástétom jól sikerült ízre-állagra egyaránt, kissé túlédesített hagymalekvárt és jóféle pizza-kenyér típusú focaccia-t adnak mellé. Az olívaolaj pomace szintű, a chilis olaj viszont jó, mert kellően kivonatolódott benne a chili. A zöldséges kakastaréjtokány nem kellően sós, de ezen segítünk, a köretként adott kínai tészta finom. A jó tartású marhapofát ellenben túlsózták, ez inkább zavaró. Kifejezetten jól sikerült az eredeti desszert, a túróval és körtél töltött fagotti, amit könnyed vaníliamártásban szolgáltak fel.
A kiszolgálás udvarias, szolgálatkész.
A borlap több mint száz minőségi tételt integrál a tágan értelmezett Erdélyből, a Kárpátokon túlról, valamint import borokból. A pohárra kimért nedűkről a felszolgáló ad tájékoztatást. A választékban nemhogy magyarországi, de magyar kézben levő pincészet bora sem szerepel (pl. Balla, Géza, Kárásztelek, Nachbil, hogy csak a legismertebb, élvonalbeli termelőket említsem). A sörök nagyipariak, a töményitalok között akad néhány izgalmas párlat.
Teszt időpontja: 2021. június 10.)
Értékelés
Összélmény: 4,25 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a office@zazarestopub.ro címre







