Elegáns, igényes, önmagát „fine dining étteremként” meghatározó vendéglátó egység a Pupin szálloda keretében. A beltérben zöld növények, a fehér abrosszal borított asztalokon esztétikus pohárkészlet és élő virág. Nyáron hangulatos, fesztelen kerthelységet üzemeltetnek.

Mediterrán ihletésű, átlag feletti konyhát visznek. Az étlap szokatlanul hosszú, csak előételből annyifélét kínálnak – konkrétan 21-et – mint ahány fogást más fine dining helyek. Ehhez még hozzájön 10 leves, 23 főétel és 15 desszert. Meglepő az is, hogy mennyire dominál a kezdő fogások között a „mousse”, mint műfaj, összesen hatfélét tartanak, kecskesajtból, kéksajtból, lazacból, csirkemájból tőkehalból és avokádóból. Carpaccio-ból négy variánsuk van. Előszeretettel nyúlnak presztízsalapanyagokhoz. Tartanak többek között homárt, osztrigát, ördöghalat, bárányt, érlelt steakeket. Szerepel az étlapon többek között lazac- és fésűkagyló carpaccio, vargányakrémleves, osso buco kapribogyós paradicsomszósszal, fettuccine-vel, polip aszalt paradicsommal, édesköménnyel, burgonyával és nugátkrémdesszert maracuja sorbet-val.

Az árakat nem minden esetben éreztük arányban állónak a fogások komplexitásával. Előételek átszámítva 1650 és 5900, levesek 1200 és 1800, főételek 4000 és 9800, desszertek 1400 és 1800 forint között kaphatók.

A tenger gyümölcseivel készült leves paradicsomalapú, friss ízhatású, korrekt, a betét jó tartású. A sütőtökkrémleves élvezetes, izgalommentes. Hasonlóan kötelességszerű a salátával körített tengeri sügér, e helyen több fantáziát vártunk a fogástól, különösen, hogy 2019 őszén fizettünk rá 4200 forintot. A mascarpone-es málnás mille-feuille bloggerszintű alibidesszert. Neve ezer réteget jelent, itt ezt négy réteggel megoldották, az is készen vásárolt réteslapnak tűnt. Amúgy a friss málna és a jól elkészített mascarpone-krém kombójának köszönhetően kifejezetten élvezetes zárófogást kaptunk, probléma a koncepcióval és az amatőr tálalással volt inkább.

A kiszolgálás udvarias, tartásos, lehetne személyesebb is. A pincérek jól beszélnek angolul.

A borlap szép választékot kínál helyi és import tételekből, a töményitalok között prémium párlatokat is találunk. Az alkoholmentes szortimentben feltűnnek frissen préselt levek.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 4,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@hotelpupin.rs címre