Köszöntjük a Balaton déli partjának egyik legjobb éttermében” – áll a honlapon. Az első pillanatban rátartinak tűnő bemutatkozást visszaigazolja a tapasztalat, akárcsak a folytatást, miszerint arra törekednek, hogya lehető legteljesebb gasztronómiai élményt” nyújtsák s hogy „érdekes és újszerű megközelítését” mutassák meg „néhány magyar, francia, vagy keleti konyhából származó klasszikusnak”. A beltér szolidan elegáns, a dekoráció visszafogott. Belső gerendázat, zöld növények, kényelmes bútorok várják a betérőt. Az asztalon só-, bors- és chilidaráló, Erős Pista, valamint pohárban egy szál vörös rózsa, rövidre vágott szárral. Danubius rádió szól, jól megválogatott saját zeneösszeállítás szerencsésebb lenne.

A kínálat gerincét klasszikus magyar ételek adják, melyekbe helyenként némi csavart is visznek, de választékba vettek nemzetközi fogásokat is. 2024 januárjában kínáltak marhatatárt marinált zöldségekkel, gulyáslevest, csirkemellet sütőtökös rizottóval, vörösboros körtével, harcsapaprikást rántott túrógombóccal, szalonnával, malaccsülök-pörköltet hagymás dödöllével, konfitált kacsacombot káposztás nudlival, birsalmával, őzcombot vargányás gnocchival, pirított gombákkal, mandulás brownie-t és mákos gubát vaníliasodóval. A konyhát Vaszilkó Dániel vezeti, aki a felszolgáló elmondása szerint az időközben bezárt Matrjoska étteremben dolgozott korábban.

Hétköznap délben kedvező árú ebédmenüt is kínálnak, ottjártam idején, 2024 januárjának egyik csütörtökjén például francia hagymalevest, grillezett csirkemellet spenótos lasagne-al és sajtmártással, valamint zserbót lehetett kérni, két fogást 2500, három fogást 2800 forintért. Az állandó étlap kínálata jobban vonzott. Indításnak kacsamáj torchont kértem birsalmával és brióssal, mely jó minőségű, hízott májból készült, megfelelő technológiai tudást tükrözött, ízre, állagra, szemre egyaránt meggyőző élményt nyújtott. A kiinazás nem volt maradéktalan, de kicsire nem nézünk. Jó volt a szép színű, optimális sűrűségű halászlé is, bár nem filét rejtett, mint az étlap ígérte, hanem kockákat, melyekből többet is elfogadtam volna. Helyben sült, élvezetes gyökérkenyeret adtak mellé. A kifogástalan, tartásra, ízre egyaránt kiváló túrógombócot tejfelhabbal és selymes szilvamártással tálalták, a műfaj egyik legjobb képviselője volt, amit valaha kóstoltam.

A kiszolgálás udvarias, gyors, szakszerű, kommunikatív, egyedül a leülésre felszólító „csüccs” volt teljességgel inadekvát. A számlához 12% szervízdíjat adnak hozzá.

A borlap a regionális borokkal indít, 25 tételt kínálnak a Balatonboglári borvidék öt vezető pincészetétől, melyek közül pohárra is kimérnek kilencet, mérsékelt, 1000 forint alatti deciáron. Ezt követi további húsz tétel, melyek bő harmada villányi, de találunk a választékban szekszárdi, etyeki, felvidéki, északbalatoni és import borokat is. Külön oldalon szerepel a nyolc kiváló pezsgő, ezek között magyarországi tételek és klasszikus champagne-ok egyaránt akadnak. Csapon csak Soproni Ászokat tartanak, de palackozva ihatunk kézműves söröket is a balatonszentgyörgyi Sörművektől. A töményválaszték igényes, a kínált tételek zöme prémium kategóriás.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 4 pont

Kiszolgálás: 4,75 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a vitorlasetteremkft@gmail.com címre