Nyitva tartás elvitelre, kiszállításra:
Hétfőtől csütörtökig: 11.30 – 15.00
Péntek, szombat: 11:30 – 19:00
Vasárnap: 11:30 – 16:00
Hangulatos, otthonos családi étterem, a beltér harmonikus egyét adja a modern bisztrónak és a tradicionális polgári ízlésnek. A kétszintes étterem emeleti részén ültünk le. A falon régi képek, a századfordulós Székesfehérvárt ábrázoló berámázott levelezőlapok, az asztalon élő virág. Az étlap első oldaláról megtudhatjuk, hogy a séf-tulajdonos Viniczai György mesterszakács egy több évszázada Székesfehérváron élő tősgyökeres, immár negyedik generáció óta vendéglátással foglalkozó család leszármazottja.
Az étlap a magyar és nemzetközi konyha fogásaiból kínál csinos választékot. 2021 áprilisában szerepel rajta többek között szardellás, olajbogyós padlizsánkrém, csicsókakrémleves kacsamáj-patéval és tápióka-ropogóssal, vértesi szarvasgulyás erdei gombákkal, zsályás burgonyagombóccal, kacsacomb párolt lilakáposztával és madeiramártással, lassan sült tarja pirított húsos szalonnával és fűszeres steak burgonyával, vörösboros marharagu burgonyafánkkal, Tex-mex burger, füstölt kacsakolbászos spagetti friss paradicsomos, fokhagymás raguval.
Az árak értékarányosak. Előételek 1890 és 3690, levesek 890 2690, főételek 2890 és 4990 forint között kaphatóak. Desszertek az elviteles étlapon nem szerepelnek, ottjártunk idején áruk 1290 és 1690 forint között mozgott.
Ettünk előételképpen „kacsamáj korallt, málnakrémmel, fűszeres mangókkal, szezámos ropogóssal”. A máj élvezetes volt, a harmónia a mangóelemek és a máj között kiváló. A tálalás lélegzetelállító. Korallszerű rácsos formában dermesztették meg a hízott májat, a mélyedésekbe került a mangó és málnamártás, beletűztek egy életfára emlékeztető fekete ropogóst, egy zöldborsóhajtás s egy málnaszem kíséretében, a kompozíció körül mangó-fagylalt és ragu, továbbá mangó- és málnamártáspöttyök. Finom volt a nyári spárgakrémleves is, bár inkább a fűszernek szánt sajt dominált benne, mint a természetes spárgaíz. A fogas jó volt, ettünk már szaftosabbat is, meglepő volt az „old school” sült citromos majonéz rajta. A tálalás ezúttal is pazar volt, a krumpli köret is kiváló. A kajszibarackfagylaltos Rákóczi túrós-átirat „alapzata” nem volt teljesen meggyőző, de esztétikára az előétel vizuális katarzisát adta, ízre is jó volt, hozta a magyar klasszikus desszert megszokott ízharmóniáját. (Teszt időpontja: 2020. október 14.)
A kiszolgálás kifogástalan. A felszolgálónk felkészült, kedves, szívélyes, udvarias, kommunikatív.
Az itallap igényes, tartanak kézműves söröket a legjobb kraft főzdéktől, kiváló pálinkákat, és húszféle jól összeválogatott minőségi magyar bort, a két pezsgőt leszámítva valamennyit kapható 1,5 decire kimérve.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a viniczaikitchen@gmail.com címre