A Villa Rosa nemcsak Dunaszerdahely, de az egész Felvidék ikonikus étterme, amit jelez a megannyi elnyert szakmai díj is, beleértve a „Szakácsok és cukrászok szlovákiai egyesülete”, a „Szlovákiai sommelier szövetség” és a „Szlovákiai szőlőtermelők és borászok egyesülete” által évente odaítélt „Gurman Award” egyik díját, melyet az adott év legjobbnak ítélt tematikus étterme kap meg. A beltér hangulatos, igényes, a nagypolgári és a rusztikus elemeket ügyesen elegyítik. A kandallóban pattog a tűz. Az asztalon minőségi só- és borsdaráló, patinás gyertyatartóban égő gyertya. A Kukkonia feliratú víz kapcsán e márkanévről, mely az étlapnak és itallapnak egyaránt visszatérő motívuma, pincérünk szívesen mesél, de a honlapról is megtudhatjuk, hogy egy 2014-ben alapított civil társulás eredményeképpen jött létre, mint a lokális és minőségi termékek védjegye.
A konyha a helyi alapanyagokra, magyar és nemzetközi ízharmóniákra alapoz. Mint megtudtuk, van saját zöldséges kertjük, állatokat is tenyésztenek. A vírusjárványt szűkített, házhozszállításra kínált naponta változó ételsorral igyekeznek túlélni. Az állandó étlapon 2021 augusztusában szerepel többek között hideg kacsamáj lilahagyma lekvárral, mákolajos pikáns házi tészta szezonális zöldségekkel, malacpofa, vajon futtatott zöldbabbal, hollandi mártással és buggyantott tojással, pikáns bikahere körömpörkölt mártással, Kukkónia-tejfölös nokedli szalonnával, túrómousse sós karamellel, almával és vajas keksszel.
Az árak értékarányosak. Előételeké 11 és 13, leveseké 3,9 és 5,9, főételeké 14 és 29, a desszerteké 3,9 és 4,5 euró között mozog.
Fogadófalatként helyben sült kenyér és termelői tejfel érkezik. Remek kezdés. A halászlé ízletes, a lé sűrű, friss ízhatású, a hal jó állagú, jó ízű. A savanyított ponty lehetne savasabb, édessége pedig visszafogottabb, de így is örömünkre szolgál. A szarvasgerinc ízletes, szépen készült, a padlizsánnal fedett burgonya-gratin nem teljesen meggyőző. A csokitorta jó minőségű alapanyagból készült, korrekt, élvezetes, a fagylalt állaga még finomítható, kellemes gyümölcsmártással, málna- és áfonyaszemekkel tálalják.
A kiszolgálás kiemelkedő, pincérünk lelkes, motivált, felkészült.
Az itallap kiemelkedő. A borlap gerincét a Világi pincészet mintegy húszféle bora képezi, de kínálnak ugyanennyi import tételt is, Magyarország legjobbjaitól 3-3 vörös és fehérbort, továbbá néhány kiemelkedő francia és olasz tételt. A töményválaszték is igényes, külön kiemelném a Kukkónia gyümölcspárlatokat. Tartanak helyi kézműves söröket, ezeken kívül örömmel fedeztük fel a választékban a Csíkszentsimoni Sörmanufaktúra krémsörét is.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a reservation@villarosa.sk címre