A Villa Kabala a maga műfajában olyan, mint egy parányi ékszerdoboz. A beltér meghitt, otthonos, rusztikus. Patinás bútorzat, boros üvegekben száraz virágok, a falon fekete-fehér badacsonyi tájkép. A teraszról a kilátás lélegzetelállító. A ház falán domborműves emléktábla, mely arról tájékoztat, hogy e házat Farkas István festőművész építette, aki itt is alkotott élete folyamán. Az épületen belül panzió is működik, hat, a pincészet borairól elnevezett romantikus, kétszemélyes szobát adnak ki. Az ételválasztékot fekete táblára fehér krétával jegyzik fel, s azt hozzák a vendég elé.

Igényes, a magyar gyökerektől el nem szakadó bisztrókonyhát visznek fine dining hangsúlyokkal, kiemelten szép tálalással. Ottjártam idején, 2021 augusztusának végén kínáltak az általam rendelt fogásokon kívül gombás comté-sajtos rizottót, tonhalat lencsével és pak choi-jal, kacsát polentával és káposztával, csülköt karfiollal és gnocchi-val, porterhouse steaket cukkinivel és burgonyával.

Az árak magasak, de mindent egybevetve az értékarányosságon belül maradnak. Az előétel 3190, leves és desszert 1890 forintba került, főételek ára 3490 és 14490 forint között mozgott, utóbbi nyilván a steak díjszabása.

A séfüdvözlet előtt fogadóitalt is töltenek, 2%-os alkoholtartalmú saját készítésű bodzapezsgőt. A fogadófalat egy egész kompozíció: helyben sült, ropogós héjű, jól sikerült bagett, snidlinges hagymás körözöttel, selymes tapenaddal, szarvasgombás vajkrémmel. Mindez pazarul tálalva, fatégelyekben, egy fatörzs keresztmetszetét adó, kezelt falapon, a vajkrém minigránitlapon. Ezek után érkezik még egy séfüdvözlet, wakame, kim chi, quinoa és gravlax egyetlen falatban. Ízszimfónia. A zellerkrémlevest a szépen elrendezett zellerchips, zöld dió, fermentált zellerszár és szárított reszelt marhaszív betétre a vendég előtt öntik. A selymes leves szépen hozza a fő alkotóelem aromavilágát. A „Shiso, berkenye és kacsamáj” előétel ízletes, érdekes ötlet a távolkeleti fűszernövényt e ritkán használt magyar bogyós gyümölccsel és májjal társítani. A hízott kacsamáj textúrája, íze kifogástalan, nekem hiányzott egy krémes, mártásszerű elem a tányérról. A „Csoki, cassis, mogyoró” nevet viselő desszert fehér- és keserűcsoki mousse-t, mogyorókrémet, hibátlan feketeribizlifagylaltot és erdei gyümölcsöket integrált virtuóz tálalásban. Kulináris katarzis.

A Villa Kabala azon ritka helyek egyike, mely nemcsak kiemelkedő konyhájáról, hanem pazar, példaértékű szervízéről is nevezetes. A kiszolgálás valóban kifogástalan. Mindenki kedves, mosolyog, s ami nem utolsó szempont, szakmailag is felkészült.

A borválasztékot Kreinbacher birtok pezsgője mellett a tulajdonos édesapjának, Fölföldi Bélának mintegy húsz bora képezi, melyeket kettő kivételével decire is kimérnek. A borok mellett saját pálinkát, almalevet, búzasört és tonicot is kínálnak.

Értékelés

Összélmény: 5+ pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a villa@villakabala.hu címre