Jó ízléssel berendezett, egyedi hangulatú szálláshely és vendéglő, fél kilométerre a Balatontól. A belsőépítész ügyesen elegyítette a rusztikus, nyers téglás hangulatot a vintage-dizájnnal. A polcokon szépen elrendezett borok is hozzátesznek az élményhez. A dekorációban helyet kapott egy régi rádió s egy szintén nagy múltra visszatekintő hagyományos konyhai mérleg is, az asztalokon parányi századfordulós bicikli, erre erősítették „csomagtartóként” a kristálycukor-tasakokat tartalmazó fadobozt. “Bor, Mámor, Badacsony, Villa Bella” jelszóval üdvözlik a honlapon a vendéget, jelezve azt is, hogy a hely kialakítását Provance ihlette. Nyáron igényes, hangulatos teraszt üzemeltetnek.

Olasz konyhát visznek, a népszerű, nem túlbonyolított fogásokat kínáló étlap könnyen áttekinthető. Svédasztalos reggelivel nemcsak a szállóvendégeket várják, hanem az utcáról betérőket is. Az általam rendelt fogásokon kívül tartanak szendvicseket, crostini-t, olasz hidegtálat, toszkán paradicsomlevest, mediterrán hallevest, fehérboros fekete kagylót pizzakenyérrel, aranydurbincsot salátával, aiolival, pasta-kat, pizzákat és változó napi desszerteket. A honlap jelzi, hogy törekednek szezonális zöldségekből, gyümölcsökből főzni, s amit csak lehet közvetlenül a helyi termelőktől szereznek be.

A „Gamberi in guazzetto” névre hallgató klasszikus olasz fogásnak a petrezselymes-fokhagymás-citromos variánsát kínálják, a friss rákokat páncéljukban készítik el, mint a legtöbb helyen, mellé koktélparadicsomcikkeket és rukkolát adnak. Egyszerű, élvezetes tányér. A csípős szalámis pizza trattoria típusú, vékony tésztájú, élvezetes, tisztes minőséget képvisel az alap és a feltét is. A citromos pite korrekt, katarzismentes.

A kiszolgálás udvarias, szívélyesnek nem mondanám.

A borlap igényes, helyhez illő, a habzókkal együtt több, mint harminc tételt kínálnak tíz helyi minőségközpontú borászattól, melyeket két pezsgő kivételével kimérnek decire is. A sörök nagyipariak. A töményitalok között különlegesebb nedűket is találunk a megszokottak mellett. Az etyeki Címeres főzde pálinkáit kínálják.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a badacsony@villabella.hu címre