A Villa Bagatell adatgazdag honlapjáról megtudhatjuk, e vendéglátó-komplexumot egy 2006-ban Németországból hazaköltözött pár, Wirth Ágnes és Albrecht ámodta meg. Mint írják, az volt az álmuk, hogy egy olyan családi vállalkozást hozzanak létre, amibe beletehetik szívüket lelküket, életörömüket és tudásukat. „Mindketten mindig is lelkes vendégvárók voltunk. A főzéstől a dekorálásig minden részletet szeretünk gondosan eltervezni, és szeretjük látni, hogy vendégeink amellett, hogy érzik, látják a törődést és szeretetet, közben lazán önmaguk lehetnek.”- olvashatjuk a bemutatkozó sorok között. 2010-ben nyitották meg egy 1932-ben épült villában a szóban forgó egységet, melynek földszintjén azóta is a Brót pékség működik Csák László pék- és cukrászmester irányítása alatt, középső szintjén pedig egy melegkonyhás bisztrót hoztak létre. A második emeleten egy rendezvénytermet alakítottak ki. 2013-ban a MOM parkban is nyitottak egy alegységet, majd 2020-ban egy hatszobás butikhotelt. Eséllyel indulhatnának a Budapest legszebb terasza/kerthelysége címért.

A bisztró étlapját az ebédmenü nyitja, két leves és három főétel, mely hétköznap délben kedvező áron rendelhető meg, de hétvégén is a választék részét képezi, magasabb díjszabás mellett. Ezt követi az egész napot végigkísérő reggeli-választék, aminek a kivételes környezet s a kedves kiszolgálás mellett meghatározó szerepe lehetett abban, hogy tavaly a Dining Guide étteremkalauz az „Év legjobb reggelizőhelye” díjjal jutalmazta őket. Kínálnak például avokádó-toastot, ami alapjáraton tartalmaz házi rozskenyeret, kurkumás tojást, avokádót és citrus-dresszinges zöldsalátát. Felár ellenében kérhető hozzá tofu, kecskesajt, Serrano sonka, garnéla vagy füstölt lazac. De említésre méltó az angol reggelivé alakítható Bagatelle-reggeli, a Benedict tojás-ihlette Eggs Bagatelle, vagy a füstölt sajtos, tejfeles bundáskenyér is. Ebédre vagy korai vacsorára (szombat és vasárnap kivételével este 7-kor zárnak) kínálnak egy levest, tucatnyi főételt és két desszertet, többek között Újházi tyúklevest, grillezett lazacot zöldségfelfújttal, hollandi mártással, zöldfűszer-salátával, brassói aprópecsenyét sertésszűzből, szarvasburgert, lassan sült marhát burgonyakrémmel, balzsamecetes gyöngyhagymával, pecsenyemártással, aranygaluskát, valamint erdei gyümölcsökkel és pisztáciával feldobott madártejet.

A Villa Bagatelle földszintjén s a MOM parkbeli kirendeltségben több ízben is jártam. A kenyerek, a deli-termékek és a sütemények egyaránt csúcsminőséget képviselnek. 2024 tavaszán betértünk a bisztróba is. Rendeltünk egy „Brót válogatást”, aminek keretében, mint sejthető, egy csodás „kenyérbemutatót” kaptunk kencékkel kísérve. A padlizsánkrém jól sikerült, könnyed volt, jó ízegyensúlyú, a tojáskrém korrekt, élvezhető, a humusz sem volt rossz, de inkább kötelességszerűnek mondanám, sokfelé kóstoltam meggyőzőbbet. Társamnak, egy avokádó-spárga salátára esett a választása. Ennek egyes elemei jellemzően rendben voltak, a répának megmaradt a tartása, a joghurtos edamame-babkrém, s az integer állapotban hagyott bab rendben találtatott, az avokádó érett volt, a bébikukorica élvezhető, de az étlapon beígért citrusos dresszinggel vélhetően spóroltak, ahogy néztem, abból csak a spárgára jutott, az egész kompozíció karakter nélküli maradt, amibe beleértendő a sótlanság is. Ezen persze könnyű segíteni, hisz dicséretes módon minden asztalon ott van a só- és borsdaráló, de azon kevésbé, hogy pont a ”névadók” egyike, a spárga meg sem közelítette az elvárásokat. Mint a képen is jól látni, túlfőtt, s nemcsak természetes színét és roppanós állagát vesztette el, hanem élvezeti értékének nagyobb részét is.

A kiszolgálás udvarias, tartásos. A felszolgáló hölgy kérdésére, hogy ízlenek-e az ételek, elmondtuk a kritikánkat, amit tudomásul vettek, elégedetlenségünket nem kompenzálták semmivel, még a Michelin csillagos szinten megszokott, kiugróan magas és teljesen indokolatlan 15%-os felszolgálási díjat sem engedték el, amit oktrojáltnak éreztünk ezúttal s csak növelte frusztrációnkat.

Tartanak kistermelői szörpöket, házi limonádét, frissen facsart narancs vagy grapefruit-levet, teákat és kávét. Teljességgel érthetetlen, hogy mindkét sörük Heineken, egy ilyen kivételesen és következetesen minőségközpontú helyen inkább környezetbe illő lenne, ha kézműves, minőségi magyar sörök szerepelnének a választékban. Rendelhetünk továbbá négyféle minőségi pezsgőt, illetve szintén négyféle minőségi csendes bort, valamint ötféle sláger-koktélt.

Értékelés

Összélmény (több látogatásra vetítve): 4,5 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a villa@bagatellebudapest.com címre