A vírusjárvány elleni védekezés jegyében elrendelt 2020 novemberi zárás után az étterem jeles alkalmakra kínál igényes menüt elvitelre vagy házhoz szállítással.
A Viator a 996-ban alapított Pannonhalmi Bencés Főapátság étterme. E főapátság Magyarország egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, de emellett olyan élő szellemi központ, mely ma is több síkon tud hatótényező lenni. Nemcsak gimnáziumot, kollégiumot, szociális otthonokat és éttermet működtet, de borászatot, sörfőzdét is. A beltér letisztult, elegáns, puritán, a padlótól a plafonig tartó hatalmas ablakokból a kilátás szemet gyönyörködtető. Az asztalon kis kaktusz, só- és borsdaráló, stílusos, igényes pohár- és étkészlet. Kérésre jó minőségű olívaolajat is hoznak.
Az étlap átgondolt, letisztult, a választék korrekt, a magyar konyhában gyökerező izgalmas ételkompozíciókat néhány nemzetközi fogás színesíti. Az étterem honlapján 2021 februárjában elérhető étlapon szerepel többek között libamáj vasserpenyőben sütve fűszeres birssel és diós brióssal, marhagulyás csipetkével, vargányás rizottó sült zsályával és csepegtetett joghurttal, konfitált libacomb káposztalekvárral, pirított burgonyával és hagymákkal, mangalicatarja fokhagymás vajban sütve krumplistésztával, harcsapaprikás pirított túrós gnocchival, étcsokoládé-mousse kókusszal.
Az árak értékarányosak, ezen a szinten kedvezőnek is mondhatók. Előételek 2150 és 3150, főételek 3150 és 4450 forint közötti összegért kaphatók, a levesek egységesen 1950, desszertek 1650 forintba kerülnek.
Fogadó falatként helyben sült kenyeret kapunk jó minőségű vajjal. Kiemelkedő éttermekben megszokott fogás, jó kezdés. A szezonális ajánlatból bouillabaisse-t kértünk, melyben kagyló és a lazac enyhén túlkészült, de a paradicsomos alaplé valamint a rák üde volt és friss, összességében élvezetesnek találtuk a levest, különösen a jól elkészített rouille-al kent pirítóssal. Remekül sikerült a hollandi mártással, jó minőségű levélegyveleggel és spárgás quiche-sel tálalt lazac, amit szintén a szezonális ajánlat része volt. Szaftos hal, végre egy kifogástalan, autentikus hollandi, pazar quiche: emlékezetes tányér. A szezonális ajánlatból választott kókuszos panna cottá-ban, amit bencés meggylikőrrel és fügével kísértek, túl sok volt a zselatin. Az állandó étlapról az étkezés csúcspontját jelentő sertésszüzet kértük ropogós sertésfüllel, sült karfiollal és újhagymás burgonyapürével továbbá kávés csokoládétortácskát mangóval. Ez két kifogástalan, eredeti, ötletes fogás volt, külön kiemelném a virtuóz tálalást s nem utolsó sorban a kiváló ropogós fület, illetve tökéletesen megsütött szüzet.
A kiszolgálás kiváló: udvarias, kedves, kommunikatív, szolgálatkész, felkészült.
A borlap gerincét az apátság borai képezik, összesen 12 tétel, melyeket két kivétellel decire is kimérnek. Az apátság söreit és likőrjeit kínálják, valamint Bestillo pálinkákat.
Telefonszám:
+36-96/570-200
+36-30/213-6000
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a etterem@viator.co.hu címre