A Varga Csárda a város másik ikonikus étterméhez, a Békavárhoz hasonlóan a gyönyörű Tisza parton működik. A beltér tágas, hangulatos, gerendákból ácsolt mennyezet, kovácsoltvas székek, belső cseréptető, zöld növények, téglaszínű csempepadló. Sajnos rádió szól, méghozzá szerbül. Nyáron remek adottságú teraszt és minijátszó-teret működtetnek.
Az étlap a magyar és a szerb konyha fogásaira épül, a helyiek főként a halételeket ajánlják. Halakon kívül készítenek töltött és sült húsokat, marhapörköltet, töltött pljeszkavica-t és csevapot, a sor persze még folytatható. Sütnek pizzákat és van néhány pasta-juk is. Kétféle desszertet kínálnak, gesztenyepürét és nutellás palacsintát, ezeket kihagytuk. Alig voltak rajtunk kívül a csárdában, de így is nagyon elnyúlt a várakozási idő, több mint háromnegyed órára. Vélhető, hogy nekünk volt balszerencsénk, de két fogásunk is rendesen megégett, ami legjobb esetben is hányavetiséget, nemtörődömséget jelent a séf részéről. Friss alapanyagokból dolgoznak, ezért a magam részéről adnék nekik még egy esélyt s nem teszem a helyet a nem ajánlott kategóriába. (Teszt időpontja: 2019. november 12.)
Az árak barátságosak, az anyaországi átlag alatt vannak. A haltepertő 1200, a két személyes haltál 2700 forintnak megfelelő dinárba került. A steakeket leszámítva valamennyi húsételt 2000 forint alá árazták be. Hétköznap délben kedvező árú (kb. 1200 ft) kétfogásos házias ebédmenüvel várják a vendégeket, ottjártunk idején tavaszi levest ehettünk volna valamint resztelt májat resztelt krumplival és salátával.
Rendeltünk halászlevet, ami ízletes volt, a kissé paradicsomos, koncentrált lében jó ízű halat kaptunk. A hallé mellé, mint itt szokás, tésztát is hoztak. A haltepertőt annyira megégették, hogy visszaküldtük, mentségükre legyen mondva, hogy igen gyorsan hoztak másikat, megfelelően elkészítve. Érdekes, egyedi megoldás, hogy itt igen apró, nagyjából egy centiméteres élű kockákra vágják a halat, úgy forgatják fűszeres lisztbe majd sütik ki. A második nekifutásra megkapott étel nekünk kifejezetten ízlett. A vegyes haltálon a pontypatkók is túlsültek, de a jó alapanyag megmentette az ételt, a halhús fogyasztható, csak a lisztpanír kesernyés. A süllő és a harcsa is túlkészült, a köret (rizs és krumpli) gyenge átlagos volt.
A kiszolgálás joviális, törekvő, udvarias.
A borlap a helyi borok szűk választékát nyújtja. Értékeljük, hogy a négy pincészet közül, melynek tételeiből válogattak, három magyar a tágan értelmezett környékről.
Értékelés
Összélmény: 3 pont
Konyha: 2,5 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Az étterem a Covid-idószak alatt bezárt, az utolsó Facebook-bejegyzésük 2021 februárjából való.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a vargaervin2018@gmail.com címre