Az Útkaparó csárda harmadosztályú egység a Szegedről Baja felé vezető 55-ös út bal oldalán. A beltér tiszta, rendezett, hangulatosnak aligha mondható, csárda viszonylatban különösen. Csempepadló, a falakon mellközépig lambéria, néhány berámázott kép. A kerthelység viszont tetszetős, több megnyerő eleme is van: dús és változatos növényzet, téglaépítmény Monarchia-korabeli csappal, sziklakert, tavacska, kerekez kút, nádtetejű padokkal egybeácsolt asztal.
Az étlap a magyar konyha hagyományos ételeiből nyújt korrekt válogatást. Az általunk rendelt ételeken kívül kínálnak többek között tárkonyos legényfogó levest, húsgombóc- és orjalevest, Jókai bablevest, marhagulyást, birka- és marhapörköltet, szokásos csirkemell-ételeket, makói haltepertőt, bakonyi harcsát, szegedi halpaprikást kolbászos túrós csuszával. Megjelenik az étlapon néhány pasta is, a bolognai spagetti, a négysajtos, valamint a cukkinis-paradicsomos-csirkemelles penne. A palacsintákon kívül gesztenyepürét és „trópusi” gyümölcssalátát adnak.
Az árak értékarányosak. Kis adag levesek (melyek nem is kicsik) 650 és 980, normál adag főételek 1400 és 2800, desszertek 750 és 1000 forint között kaphatók.
A csülkös pacal (a fotón a kis adag látható) ízletes, lehetne hasogatni a szőrszálat, hogy a szaft nem elég „pörköltesen sűrű”, de így, ahogy volt nagyon ízlett mindkettőnknek. Halászléből is kis adagot rendeltünk, finom volt a leve, a kissé túlfőtt ponty friss, jó ízhatású. A rántott borjúláb panírja lehetett volna vékonyabb, a mellé adott mirelit tallérburgonyát úgy sütötték meg, ahogy kell, a helyben készült „old school” tartárt kifejezetten szerettem. A Gundel palacsinta átlagos volt, ettünk már meggyőzőbbet.
A kiszolgálás udvarias, jó kedélyű, egy nyugdíjas pincért aktivizáltak, akiből szívélyes, természetes kedvesség áradt.
Az itallap igénytelen, jó sört vagy bort nem találni rajta, csak nagyipari tételeket. Igencsak ritka, hogy 2021-ben csak BB, Egervin és Hungarovin borokat tartanak s mutatóban sem szerepel egy komolyabb kis vagy középbirtok bora a választékban. A sörválaszték nemcsak nagyipari, de szűk is. A nagyipari üdítők mellett még csak egy házi szörp vagy limonádé sem szerepel. A nagyipar totális uralmát mindössze két korrekt pálinka töri meg.
Telefonszám:
+36-62-414-172
+36-20-471-6844
Nyári nyitvatartás (április 1 – október 31-ig):
Hétfőtől-Péntekig: | 11-19 óráig | |
Szombat: | 11-19 óráig | |
Vasárnap: | 11-17 óráig |
Téli nyitvatartás (november 1 – március 31-ig):
Hétfőtől-Péntekig: | 11-19 óráig | |
Szombat: | 11-20 óráig | |
Vasárnap: | 11-17 óráig |
Értékelés
Összélmény: 3,75 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 3,75 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a utkaparocs@freemail.hu címre