A hajdani Ciprus vendéglő helyén nyitott meg az Újváros bisztró a város legkorszerűbb technológiával felszerelt vadonatúj épületében. A beltér igényes, trendi, a teraszról Szarvas legszebb kilátása nyílik a Holt Kőrösből kiemelkedő, 2000-ben felavatott 15 méter magas Szent Korona emlékműre.
A konyhát a Costest megjárt Piltz Zoltán vezeti, a kreatív séf az országos hírű Várvízi Péter, akit legutóbb az Onyx igazolt le kutatóséfként. Jelenleg reggeliket és rendkívül igényes borkorcsolyákat kínálnak, a bisztrókonyha néhány héten belül nyílik.
Az árak értékarányosak, a minőséghez képest kedvezőek. Borkorcsolyák 2000 és 2500, sütemények 1000 és 1500 forint között kaphatók.
Elsőként kecskesajtos pirítóst kóstoltunk marinált szederrel és céklával. A sajtkrém könnyed, már-már mousse jellegű, ízesítése eltalált, kiváló a harmónia többi elemmel. Hasonló átütő élményt nyújtott a mustáros tojáskrém, határozott ízek, megnyerő állag, remek hozzá a házi füstölésű szürkeharcsa. A fogásokhoz kínált kiváló kenyereket egy helybeli kézműves pék süti. Az ételek tálalása kifinomult, szofisztikált, a fine dining világát idézi. A kifejező ízű mártással felszolgált kolbász is remek borkorcsolya. Az Újváros Bisztró egyedi süteményeinek megalkotására egy helyi cukrászda tulajdonosát kérték fel. Kóstoltunk egy sajttortát és többféle csokibonbont is, ezek magas színvonalúak, de még finomíthatók.
A kiszolgálás kifogástalan: udvarias, szívélyes, felkészült.
A borlap figyelemre méltó, céljuk a bor témájában is a közönségnevelés, az ízlésfejlesztés. Borélményt kívánnak adni, ezt szolgálják négytételes fajta-kóstolóik, melyeket Hárslevelűből és Cabernet Francból állítottak össze. A vendég egyre magasabb minőségi fokokra lép fel, ahogy a borokat kóstolja s egyben közelebbi ismeretséget köt a fajtával. Hadd álljon itt a Hárs-sor: Somlói Apátsági pince, 2019; Tornai pince Grófi, 2017; Demeter Zoltán: Szerelmi, 2018; Barta pince: Öreg Király dűlő, 2019. A kávézó technológiáját Tóth Sándor „kávéguruval”, „A Kávé háza” nevű kultikus szekszárdi egység tulajdonosával egyeztetve alakították ki. Helyben Fazekas Andrea barrista bajnok felel e szekcióért. Komoly alapanyagokból dolgozhat, az Újvárosi bisztrónak sikerült azon felettébb szűk körbe bejutni, melynek tagjai Gianni Frasi Giamaica kávéját használják. A Giamaica mellett szerepel a választékban egy kiemelkedő állandó, valamint egy további, rendszeresen változó speciality kategóriájú kávé. Mi ezutóbbiból, egy etióp különlegességből kóstoltunk egy presszót, mely hozta a kategóriájának a jellemzőit illatban, aromában, koncentráltságban. Az év koktélbárját, a Black Swant jegyző Ódor András álmodta meg a bisztró signature-koktél választékát. Minden koktél mellé rövid kedvcsináló leírást is adnak. A töményitalválasztékot nem meglepő módon prémium tételekből, különleges párlatokból állították össze.
Értékelés
Összélmény: 5+ pont
Italválaszték: 5+ pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a foglalas@ujvaros-bisztro.hu címre