Galériázott, teraszos, 2018 végén nyitott olasz étterem a város egyik új építésű negyedében. Az asztalokon kék terítő, tengeri motívumokkal díszített papíralátét, só- bors- és chiliőrlő. A honlapon megnyerő bemutatkozó sorokat olvashatunk az alapító tulajdonostól, Constantini Matteo-tól: „Velencében születtem. Kamaszkorom óta a vendéglátásban tevékenykedem, tapasztalatom sokszínű, a kempingektől egészen a luxuséttermekig több helyen dolgoztam. Munkám nagyon hamar a hobbimmá vált, ennek köszönhetően szívvel-lélekkel készítem el a hazai fogások színe-javát, kezdve a pizzától a számomra oly kedves tengeri halételekig, tésztákig. Tengerparti srácként a „tengeri herkentyűk” a kedvenceim. Az ételeket többgenerációs családi receptek alapján készítem, többségében úgy, ahogyan a „Mamma” csinálta, de igyekszem megfelelni második hazám elvárásainak is. A kóstolásban három csodálatos gyermekem szívesen segédkezik. A Trattoria da Matteo az én kis olasz világom, amelyet magyar feleségemmel családi vállalkozásként üzemeltetünk. (…).”
Autentikus olasz konyhát visznek. Kínálnak többek között bruschettát, húslevest tortellinivel, tengeri hallevest, zsályás csirkemájas rizottót, hagyományos és különleges pasta-kat, köztük kacsaragus vagy vaddisznóragus gnocchit, norvég homárt és garnélát csípős paradicsomszósszal, linguine-vel, velencei módra, fehérboros sertéskarajt, grillezett sertésoldalast és tarját, osso bucot Romagnola módon, grillezett polentával, bélszínt mézes diós gorgonzolás mártásban rozmaringos parázsburgonyával, töltött tintahalat, szezámos tonhalat, ördöghalat, Szent Péter halat, sokféle pizzát, katalán krémet, panna cotta-variációkat és profiterolt.
A gazpacho selymes, élvezetes, ízesítése lehetne karakteresebb, kellett némi fűszer (só, bors, chili) bele, hogy élete keltsük. A betétként adott rák friss, húsa feszes. A tengeri Trattoria előételtál változatos és ínycsiklandó. A marinált kardhal és lazac élvezetes, jó alapanyagból való, savassága kicsit eltúlzott. A grillezettnek mondott, de inkább serpenyősnek tűnő királyrák, argentin rák és a scampi korrekt, akárcsak a Szent Jakab kagyló. Az étlap által említett saor szardellával nem találkoztunk. A mellé adott focaccia pizzakenyér-típusú, jól sikerült. A tiramisu önazonos, mascarponeból készült, állaga megnyerő, ízre édesebb az optimálisnál.
A kiszolgálás udvarias, lehetne személyesebb, lelkesebb, szívélyesebb.
A habzókkal együtt számolva közel húsz minőségi bort tartanak elsősorban Szekszárdról, melyek közül négyet mérnek ki decire, felettébb baráti áron. Feltűnik a választékban néhány olasz tétel is. Pilsner Urquell sört csapolnak, további kilenc fősodratú nagyipari multifőzetet tartanak palackban. A szűk töményválasztékban akad néhány érdekesebb tétel, például az Agárdi pálinkák. Készítenek koktélokat és limonádékat is.
Összélmény: 4 pont
Konyha: 4 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a matteopizzapasta2@gmail.com címre