Hangulatos, elegáns, de ugyanakkor fesztelen atmoszférájú, üvegfalú hotelétterem a tóparton. A kilátás a Balatonra és a szálloda ősfás parkjára fenséges. Az asztalon élő virág. Teraszt is üzemeltetnek, ahol a szabad ég alatt élvezhetjük a magyar tenger közelségét.
Igényes nemzetközi konyhát visznek, a választékot kiegészítve néhány magyar és mediterrán fogással. Kínálnak többek között kacsacomb- és kacsamájterrine-t barackvariációkkal és házi kaláccsal, házi tyúkhúslevest, gulyáslevest, vargányás papardelle-t, négysajtos gnocchit, karfiolsteaket édesburgonyakrémmel, mandulás pisztrángot friss salátával, tejfölös szósszal és sült burgonyával, vákuum alatt készült sertésszüzet tejfeles burgonya-terrine-nel, shi-take gombával, marinált salottahagymával, mustármaggal, vörösboros mártással és céklapürével, Angus-bélszínsteaket zöldfűszeres vajjal, borsmártással és Hasselback burgonyával, madártejet, valamint csokiszuflét vaníliafagylalttal, csokiöntettel és eperkaviárral. A séf Varga Jácint.
Amuse bouche-ként kiflikarikát kaptunk zellerkrémmel vagy sajtkrémmel, marinált hagymával és céklalevéllel díszítve. A vagylagosság nem véletlen, mint megtudtuk, találomra hozzák ki és teszik a vendég elé a kétféle fogadófalatkát. Én zellerkrémet kaptam, társaim sajtkrémet. Persze megkóstoltuk egymásét. A sajtkrém remek volt, a zeller korrekt. A kiflikarika kissé szikkadt, de nem ropogós. A sous vide csirkemellel, paprikakrémmel, fűszeres omlettel és parmezán-chips-szel tálalt spenótkrémleves ízletes, selymes, a betétek ötletesek, a parmezánropogós kicsit megkeseredett, de az összhatás jó volt, akárcsak a szezonális gyümölcsleves esetében, itt a túrógombóc-betét állagán lehetne javítani. A citromos paszternákkrémmel, árpagyönggyel (az étlap szerint bulgurral, de kicsire nem nézünk) és fehérboros sáfrányos szósszal tálalt grillezett fogasfilé ízletes volt, a körete ötletes és harmonikus. A mákos piskótával, mákhabbal, mini-macaronnal és narancsgéllel tálalt fehércsoki-mousse állagra nem kellően könnyed, nem is nevezném mousse-nak, viszont finom, esztétikára pedig egyenesen lenyűgöző.
A kiszolgálás kedves, szívélyes.
Több, mint negyven minőségi, zömmel magyar bort tartanak, melyek nagyobb részét decire is kimérik. A nagyipari sörök mellett tartanak kézműveseket is a helyi Hedon főzdétől. A töményitalokat a prémium szegmensből válogatták, figyelemre méltó a csúcsminőségű gin-tonic választék.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 4,75 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@toparthotel.hu címre