Autentikus japán étterem Erdély fővárosában, mely a rangos Gault Millau kalauzba is bekerült 12 ponttal. Fűtött teraszt üzemeltetnek télidőben, ottjártunk idején a beltérben nem lehetett helyet foglalni, úgyhogy mi is kint kellett üljünk, bár hűvösödött már az idő április közepe táján.
Sushi-étteremként határozzák meg magukat, ez is a fő téma, mely az étlap felét teszi ki, de emellett kínálnak lazac- és avokádó-tatárt, japán salátát, miso-levest, rament, tempurákat, halból, zöldségből és csirkehúsból teriyakit, toban-yakit, shio-yakit, különféle pirított rizset és tésztát, mocsit és helyben készült fagylaltot.
Az árak értékarányosak. Előételek ára átszámolva 1200 és 3500, leveseké 1300 és 2000, főételek 2200 és 10.000 forint között mozog. Ramenekért egységesen 2700 forintot kérnek. Nigirik 750 és 2200, sushi tálak 5500 és 10.000 forint között kaphatók.
A séf üdvözleteként egy falat ízletes, egzotikus csirke-krokettet kaptunk készterméknek tűnő édes-csípős szósszal ízesítve. Rendeltünk csirkehúsból készült gyozát (e klasszikust csak csirkéből készítik), ami ízre, állagra egyaránt kifogástalan volt. Kiválónak bizonyult a rák tempura is, friss rák, remek bunda, könnyed, kellemes mártást hoztak hozzá. A sashimi-tálon tízféle hal érkezett, szépen elrendezve, többféle különleges, aromás fűszerlevél kíséretében, a sárgafarkú lepényhaltól a kétféle tonhalon, polipon, tintahalon, rákon át a makréláig. Értékeltük, hogy mennyiség jóval meghaladta azt, amit az étlap ígért. A desszertek közül a fagylaltot választottuk volna, de az étlapos szereplő ízek közül csak a szezámossal tudtak szolgálni, minket inkább a wasabis és yuzus érdekelt volna.
A kiszolgálás osztályon felüli. A bájos, fiatal felszolgáló hölgy kedves, mosolygos, felkészült, segítőkész.
Az itallap érdekesebb része a japán „szekció”. Kínálnak hatféle szakét, háromféle japán likőrt, kétféle japán whisky-t, japán teákat, Sapporo és Asahi sört. A borlap harminc minőségi palackos tételt integrál a tágan értelmezett Erdélyből és a Kárpátokon túlról, kivételt egy prosecco és egy Champagne képez. Négy bornak a kiszerelése 187 ml-es, kimért bor nincs. Tartanak néhány minőségi sört és töményitalt a japán nedűkön kívül is.
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@tokyorestaurant.ro címre