Népszerű, nagy befogadóképességű harmadosztályú vendéglő a Csónakázó tó partján. Nem véletlenül ajánlják a helyet családi eseményekre, brigádbulikra és esküvőkre. A beltér intimitásmentes, kissé jellegtelen, a szocreál minimalizmust idézi, néhány zöld növény és berámázott kép ad némi barátságos jelleget neki. A fehér abroszon menzába illő só- és borslisztszóró.

Hagyományos magyar konyhát visznek néhány olyan nemzetközivé lett slágerfogás mellett, mint a bolognai spagetti és a gyros. Kínálnak többek között hortobágyi palacsintát, gulyáslevest, mátrai borzast, cigánypecsenyét, sertéskarajt tócsniban, vörösboros marhapörköltet, hagymás rostélyost pácolt marhahátszínből, szarvasragut erdei gombás burgundi mártással, krokettel, palacsintákat, somlói galuskát és gesztenyepürét. Az árak inkább másodosztályúak, bár vannak fogások, melyek díjszabása meglepően kedvező, mint például a házi májgombóccal kínált húsleves (3 dl), ami 1100 forintba kerül, vagy az ugyanennyit kóstáló tárkonyos szárnyasraguleves. Töltött-rántott sertés- és csirkehúsok körettel együtt 5000 forintra jönnek ki, a pontyhalászlé 4200, mellé 10 dkg pontybelsőség további 1600 Ft.

A halászlé sem színre, sem ízre nem meggyőző, nem fogyaszthatatlan, de ennél jellemzően jobbakat lehet enni másfele. A békacomb korrekt, a mellé adott sült krumpli, a rizs és a tartár átlagos. Ugyanez mondható el a rántott csirkemellről és a brokkolival, sajttal, főtt-füstölt tarjával töltött rántott pulykamellről is. A rendben levő szürkeharcsafilét fűszeres lisztbe forgatták, majd úgy sütötték ki bő zsiradékban, lélektelen, karakter nélküli paprikás mártáson tálalják, élvezhető túróscsuszával körítik. (Teszt időpontja: 2024. november 22.)

A kiszolgálás udvarias, lehetne szívélyesebb.

A habzókkal együtt tizenhat bort kínálnak neves magyar pincészetektől, palackban Takler, Bock, Bodri, Gere, Laposa, decire öt tételt mérnek ki a Varga pincétől nagyon kedvező áron. A Heineken portfólióból hatféle sört tartanak, a Sopronit és a Mort Subite-et csapon. A kommersz import tömények mellett tartanak néhány minőségi pálinkát is a Bolyhos és a Pannonhalmi főzdétől.

Értékelés

Összélmény: 3,25 pont

Konyha: 3,25 pont

Atmoszféra: 3,5 pont

Kiszolgálás: 3,5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a tovendegloajka@gmail.com címre