Egyedi hangulatú bisztró és koktélbár a település szabadstrandján. Szezonban tartanak nyitva, mivel leülni csak a pazar panorámát kínáló, nádtetővel fedett teraszon lehet. A gyermekeket játszósarokkal várják. A beltérben a bárt találjuk. A falon megannyi elismerő oklevél, melyeket évről évre megkapnak a Magyar Konyha szerkesztőségétől, mivel méltán bekerülnek újra és újra a legjobb tíz strandbisztró közé, továbbá több kompozíciójukkal is nyertek az „Év strandétele” versenyen, különféle kategóriákban. 2019-ben ők kapták az Év strandétele „alap-díjat” a kovászos uborkalevesüknek köszönhetően, 2022-ben innovációs és fenntarthatósági különdíjat nyertek a köles alapú „túrógombóccal”, amit pisztácia morzsába forgattak és fügedzsemmel kínáltak. 2024-ben frissen bevezetett új versenykategória volt az „Év stranddesszertje”, amit szintén ők nyertek el a szezonális gyümölcsökkel koronázott tarhonyapudinggal. A hely lelke Juhász Zsuzsi tulajdonos-üzletvezető.
Kreatív, izgalmas nemzetközinek mondható konyhát visznek eredeti ötletekkel, szezonális friss alapanyagokkal. Az étlap bizalomgerjesztően szűk: három előétel/leves, öt főétel, egy desszert. Ottjártam idején, 2025 kora nyarán kínáltak az általam rendelt fogásokon kívül rántott kovászos uborkát kapros tejfölmártással, vegán mentás-lime-os zöldborsófőzeléket répafasírttal, garnélával vagy morzsolt kecskesajttal, pankó-morzsás rántott csirkemellet majonézes édesburgonyasalátával, márványsajtos tagliatelle-t steakcsíkokkal, Tiki burgert 180 grammos Charolais marhahúspogácsával, steak burgonyával és coleslaw salátával, valamint grillezett lazacfilét spárgával és burgonyapürével. Több kreatív séffel dolgoznak együtt, név szerint Kumi Gergővel, Tótfalusi Zoltánnal és Hegyi Richárddal.
Kovászos uborkalevessel indítottam, amit durvára turmixoltak, s tejfellel, valamint norvég füstölt lazac, kovászosuborka-kocka és madársaláta betéttel kínáltak. Az alapanyag kiváló volt, maga a leves harmonikus, üdítő, kellemesen kapros. Megkóstoltam a málnás sültcéklasalátát is, amit kecske- vagy fetasajttal adnak, jómagam a kecskesajtosra szavaztam. A sajt nem volt markánsan „kecskés”, de szépen belesimult a kompozícióba. Jól sikerült a bőségesen adagolt málnaöntetben felszolgált jó tartású és koncentrált ízű sült cékla – kecskesajt – rukkola – madársaláta – koktélparadicsom egyveleg. Nem hagytam ki a málnaszemmel és félbevágott áfonyával díszített tarhonyapudingot sem. A desszert tetején a jó ízű málnakrémben csökkenteni lehetne a zselésítő anyagot, a tarhonyából pedig kevesebb több lenne, de összességében ez is egy élvezetes fogás volt.
A kiszolgálás kedves, szívélyes, udvarias, gyors és szakmailag felkészült. Az italok összeállításáért felelős Takács Alexandrosz közismert sommelier-barista és/vagy a tulajdonos személyesen foglalkozik a vendégekkel.
Tizenöt minőségi magyar bort kínálnak, legtöbbjét a déli part pincészeteinek nedűiből összeválogatva, de feltűnik a választékban a szomolyai Attila pince két bora is. Csapon Etyeki Pilst és Budaprés cidert tartanak, további minőségi tételek kaphatók dobozban. Töményválasztékuk szűk, de igényes, érdemes kiemelni, hogy a helyi Fenegyerek főzde pálinkáit tartják. Készítenek limonádékat, verjus fröccsöt és sokféle koktélt. Kávéjuk prémium kategóriás.
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a tikibeachbisztro@gmail.com címre