Tambura – Délvidéki ízek háza

  • 3 494

Tematikus étterem a település központjában, szemben a szívecskés, nagybetűs Ásotthalom felirattal. A beltér tiszta, rendezett, az egyik falon Bács-Kiskun és Csongrád vármegye, továbbá Ásotthalom régi térképe berámázva, a másikon pubokra emlékeztető elrendezésben fekete-fehér kisebb-nagyobb archív fotók a település épületeiről. Nyáron kellemes teraszt üzemeltetnek.

A rövid, könnyen áttekinthető étlap az étterem nevének megfelelően a Délvidéken népszerű, nem kis részben szerb eredetű ételekre épül, amit kiegészítettek néhány batátából (édes burgonyából) készült fogással és nemzetközi desszerttel. Kínálnak az általam rendelt ételeken kívül grillezett sajtot és batátát előételként, előbbit friss zöldségekkel illetve áfonyalekvárral, utóbbit roppanós salátaágyon, továbbá batátakrémlevest, sertéstarját steak burgonyával és gyuveccsel (a délszláv területeken népszerű, de a Bánságban és Erdélyben is főzött rizses lecsó), nyárson sültet, csevapot, sajttortákat, mousse-okat és tartelette-eket.

Az árak kedvezőek, előételek és levesek 720 és 850, főételek 1390 és 2150, desszertek 350 és 780 forint között kaphatók.

Rendeltem báránylevest, ami jó ízű volt, kár, hogy a hús és zöldségek túlfőttek. A muckalica (szerb eredetű étel, lényegében lecsós húsragu) íze jó, de ez is túlkészült, a hús a szétesés határán állt. A pljeszkavica átlagos, serpenyős, hiányzik róla a pörzsanyag. Jó volt viszont a hozzá adott sült paprika, batáta püré és urnebes (balkáni körözött, amit itt juhtúróból, fűszerpaprika nélkül készítettek). Épp nyitásra érkeztem, akkor fogtak neki a grill beizzításának, egy későbbi időpontban vélhetően faszénparázson sütve kapom a pljeszkavicát. A fánk friss volt, könnyed és finom, Ásotthalom különlegességéből, a helyi termesztésű batátából főzött lekvárral együtt remek. Sajnos a Facebook-oldalon közölt fotók alapján nagyon ígéretes francia stílusú desszertek közül épp semmi nem volt kapható.

A kiszolgálás kedves, udvarias, szívélyes.

A töményitalok kommerszek, a Kárpátia pálinkát leszámítva, a nagyipari sörök mellett tartanak pécsi lagert csapolva, ötféle sört a Szent András főzdétől, továbbá ötféle minőségi magyar bort, palackra vagy kimérve.

Értékelés

Összélmény: 4 pont

Konyha: 3,5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a tambura@asotthalom.hu címre