A legszebb éttermek egyike a Kárpát medencében, egy összességében is impozáns, idilli, gyönyörű természeti környezetben fekvő, többépületes, medencés szálláshely keretében. A beltér rusztikus és egyben nagypolgári, belépni is lélegzetelállító élmény. Gerendás mennyezet, téglaszerű padlózat, nyers téglafalak, helyenként szépen kialakított boltíves beugrókkal, egyikükben megvilágított feszület. A dekorációban helyet kapott két Nagy-Magyarország térkép is. Kék-fehér terítők és függönyök, a falra szerelt, fából készült polcon kék-fehér népi kerámiák.
Magyar gyökerű átlag feletti konyhát visznek. „Megszállottja vagyok a tradícióknak, a régi, hagyományos bor-, és ételkészítésnek. Borainkban, és a gasztronómia terén a természet illatát és ízeit igyekszünk a maga őszinteségében megmutatni vendégeinknek.” – írja a tulajdonos, Prisztóka Tibor a honlapon. Kínálnak többek között roston sült libamájat, fügelekváros, gyömbéres aszúmártással, pirított vajas kaláccsal, marhaerőlevest májgombóccal, lazac steaket sós mandulán sütve, pikáns szépiás spagettivel, koktélrákkal, borjú szüzet vargányakrémes barátfülével, dióolajon pirítva, vörösboros hecsedlimártással, vörösboros marhapörköltet galuskával vagy sztrapacskával, madártejet és csokiszuflét.
Az árak nem mindig állnak arányban az ételek komplexitásával, kulináris izgalmával. Mindazonáltal az exkluzív környezet kedvéért az ember hajlamos néha a megszokottnál többet fizetni. Előételek 2490 és 3990, levesek 1100 és 1450, főételek 2950 és 14.900, többségük 4000 és 7500, desszertek 1650 és 1850 forint között kaphatók.
A fekete Angus marha érlelt hátszínéből készült vargányás, többszínű koktélparadicsommal tálalt carpaccio ízletes, jó elképzelésű. Az erdei gombaleves korrekt, házias, csavarmentes. A roston sült zöldségekkel kínált grillezett fogasfilé szaftos, ízletes, a mellé adott serpenyős zöldség (répa, csiperke, cukkini, paprika, padlizsán) élvezhető, kissé kötelességszerű. A fagylalttal és gyümölcsmártással kínált csokis desszert jó alapanyagból készült, de túl tömény. Szép a tálalás, a középre került sárgadinnyegömb inkább dekorációs elem, mint szerves komponens.
A kiszolgálás udvarias, szívélyes.
A tulajdonos saját, jól elkészített, természethű borait és pálinkáit ihatjuk az ételekhez. A sörök nagyipariak, a kommersz tömények mellett tartanak egy single malt whiskey-t is a pálinkákon kívül.
Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hotel@winecellarinn.hu címre