Székesfehérvár szívében, a Városház tér, a Fő utca, a Lakatos utca, valamint a Juhász Gyula utca találkozásánál egy kisebb vasoszlop melletti virágosládának támasztva áll egy pirosra festett bicikli, rajta „utcanévtáblán” felirat: „Sufni bisztró”. Mellette fekete tábla, melyre krétával rögzítették a napi menüt és azt, hogy a 20 méter távolságra fekvő helyet merre keressük. Ötletes figyelemfelhívás, mi is ennek köszönhetően fedeztük fel ezt az otthonos, rusztikus hangulatú, lenyűgöző atmoszférájú kis bisztrót. Hasonlót talán néhány jó ízléssel berendezett csárdában lehet látni. A fehérre festett falon használati tárgyak: fűrész, sziták, nádfonattal védett korsók, vele szemben 1886-os magyar borászati térkép.  A plafonra létrát erősítettek, melyről meztelen villanykörték lógnak. A polcokon italok, savanyúságok és befőttek. A másik terem falain zsalugáterek és hímzett falvédő, itt a csillárt szekérkerék helyettesíti. Az asztalokon piros-fehér kockás abrosz, élő virág és borsdarálóra lecserélendő borslisztszóró. Nyáron igényes, muskátlis teraszt működtetnek.

A balatoni új hullámos bisztrókra emlékeztető, összefogott étlap a magyar konyha kedvelt fogásaira épül, amit nemzetközi ételekkel egészítettek ki. Kínálnak többek között tyúklevest májgombóccal vagy grízgaluskával, gulyáslevest, marhapörköltet juhtúrós sztrapacskával, sertésszűzérméket vargányás tejszínes szélesmetélttel, rozmaringgal és bacon chips-szel, rántott kézműves sajtot coleslaw salátával és hasábburgonyával, somlói galuskát, túrógombócot és Boci-csokiból készült szuflét fagyival.

Az árak többnyire értékarányosak.  Az előételek ára 1650 és 3200, a leveseké 990 és 1350, a főételeké 2350 és 3200, a desszerteké 1190 és 1300 között mozog. Kétfogásos déli menü 1750 forint.

A kacsamáj brullée-t szépen tálalták, vágódeszkára helyezett zsírpapíron, szuflé-formában, mellette a nem tökélesen formázott kissé tömör muffin, és az optimálisnál édesebb hagymalekvár. Ezzel fogással még kéne dolgozni, annál is inkább, hogy a főelem, a máj állaga nem volt megfelelő, folyósra sikeredett, íze viszont megnyert, jó alapanyagból készült, itt nem bűvészkedtek a „pecsenye-kacsamájjal”. A harcsából készült fish and chips kitűnőnek bizonyult minden tekintetben, a hal friss volt és szaftos, a köretelemek jók. Viszonylag magas peremű, tetszetős fatálcában tálalták, angol nyelvű újságmásolaton, a haldarabok és citromcikkek mellett mini-fritőzrácsban a jól sikerült hasábburgonya, illetve kis tégelyben a remek uborkasaláta, melynek tetejére vékonyra szelt thai chilit szórtak. A szaftos jó ízű gubán kevés volt a mák, a mézes vaníliamártást még lehetne finomítani, mint ahogy az erdei gyümölcsmártást is. Elvitelre kértünk egy déli menüt, ez korrekt, átlagos húsleves és nem kiugró, nem kellően koncentrált szaftú, de élvezhető pacalpörkölt volt.

A kiszolgálás kiváló. Pincérünk kedves, udvarias, kommunikatív.

Az itallap nem túl széles, de igényes. Kínálnak 18 bort a magyar élvonalból, melyek felét kimérik decire is, három kiemelkedő főzdétől válogatták össze a pálinkáikat, s tartanak néhány kézműves sört is.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4 pont

Atmoszféra: 5+ pont

Kiszolgálás: 5 pont

Az étterme bezárt, helyén Dreams néven működik egy hamburgerező.

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a sufnibisztro@sufnibisztro.hu címre