Széll Tamás és Szulló Szabina első önálló, saját projectje. Igényes, prémium bisztró, melynek eredetileg a Hold utcai vásárcsarnok adott otthont, innen is a név, amit az Attila útra költözésük után is megőriztek. Az új helyszín elegánsabb, otthonosabb, meghittebb a korábbinál.

Magyar gyökerű igényes bisztrókonyhát visznek néhány nemzetközi fogással színesítve. „Szabad magyar konyha, amely az alapanyag tiszteletére épül”, „Izgalmas kitérő a séfek számára a fine dining világából, ahol csupán egyetlen szabály van: a minőségben és az alapanyagban nem ismerni kompromisszumot” – írják a honlapon. Kínálnak többek között gombalevest csirkével grízgaluskával, gulyáslevest, kecsegefilét parajfőzelékkel, tormával, diós nudlit sárgabaracklekvárral, vaníliahabbal.

Az árak magasak, de minden szempontot egybevetve beleférnek az értékarányosság fogalmába. Előételek 3300 és 4500, levesek 2700 és 3200, főételek 3500 és 7900, desszertek 2950 és 3150 forint között kaphatók.

Első ízben 2017 decemberében jártam a Stand25-ben, még a régi helyszínen, remek ételkompozíciókat ettünk, köztük a legendás rakott krumplit. Másodszor 2021 októberében tértünk be, indításnak tepertőkrémet és vajkrémet kaptunk csúcsminőségű házi kenyérrel.  Rendeltünk korrekt pácolt lazacot lencsesalátával, házi mustárral, kiváló kacsamájat a „Made in Hungary” sorozatból gyümölcs chutney-val és pirított kaláccsal, mikrozöldekkel tálalt vibráló marhatatárt. Van bátorság bennük csavarmentes házias fogásokat is az asztalra tenni. A remek, jó ízű, jó tartású tojásos-gombás galuska mellé hagyományos édes savanykás öntettel ízesített fejes salátát kaptunk. A somlói klasszikus felfogásban készült prémium alapanyagokból. A könnyed túrógombócot vaníliás tejfölhabbal és meggymártással szolgálják fel, a műfaj egyik legjobb darabja.

A kiszolgálás vegyes képet mutat, első pincérünk furcsa módon reagál arra, hogy jelezzük: hozhat nyugodtan minden dokumentációt, s mutatjuk hová tennénk a szép kiállítású étlaplapokat és itallapokat, erőteljes mozdulattal egy virágot helyez oda. Miután megdöbbenve, de udvariasan ragaszkodunk kérésünkhöz megkapjuk a borlapot is, ő meg örömünkre továbbad minket egy pestiesen közvetlen, de alapvetően kedves kolleganőnek. A pultban személyesen Széll Tamás állt mindkét látogatásunk alkalmával, ő éppoly profizmussal kezeli a vendégekkel való kommunikációt, mint amit megszoktunk tévés szerepléseiben.

A borlap igényes, pezsgőkkel együtt mintegy 30 minőségi tételt adnak pohárra, s további félszázat palackra. A borok többségét az élvonalbeli Kárpát medencei magyar pincészetek jegyzik, de tartanak kiemelkedő import tételeket is. Csak prémium magyar kézműves sört tartanak, a töményitalok és üdítők is felső kategóriásak. Kommersz multitermék nincs a választékban.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@stand25.hu címre