Egy magyar kézben levő mintaborászat impozáns étterme. A pincészetet is magában foglaló épületkomplexum egy domboldalra épült, ahonnan szemet gyönyörködtető a kilátás. Az épület mellett karám, benne szürkemarhák. A beltér nagypolgári, a berendezés hangulatos, elegáns, vendégmarasztaló. Az étteremlátogatót is örömmel körbeviszik a pincészetben, a pazar eleganciájú szobákat is megmutatják. Hivalkodásmentes pompázatosság – ez lenne talán a legrövidebb összefoglalója annak a hangulatnak, amit eme álomszerű vállalkozás magából áraszt.
A konyha a magyar és a nemzetközi gasztronómia fogásaira alapoz. Az étlap dicséretesen átgondolt, nem túl széles, de tisztes választékot kínál. A honlapról megtudhatjuk, hogy alapanyagválasztásnál igyekeznek a regionális termékekre támaszkodni, azon belül is szezonban bio-zöldségekkel dolgoznak. A sertés és mangalica helyi beszállítóktól való, grillezendő bárány és kecskegida saját tenyésztésű, akárcsak a disznótoros készítményekhez nevelt sertés. A „modern” gasztronómia számukra azt jelenti, hogy a hagyományos ízeket az újkori gasztronómiai trendekkel társítják. Kínálnak többek között „zsírjában konfitált, tépett kakukkfüves kacsacombot édes céklakrémmel, savanyított hagymával és házi péksüteménnyel” vagy „grillezett sertésszűzpecsenyét zöldfűszeres vajjal, spenótkrémes rizottóval, fehérboron resztelt erdei gombával”. Vonzó ajánlat a 6 euro alatt kínált borkorcsolyaválaszték is. Jó választás lehet a szarvasgombás sóval, póréhagymával, szárzeller és pékáruval „körített” libazsír, vagy a sült hagymával és extra szűz olívaolajjal „toppingolt” csicseriborsós humusz is.
Az árak a színvonalhoz képest kifejezetten barátinak mondhatóak. Levesek, előételek ára 2,5 valamint 7,9, főételek 9,5 és 14,9 euro között mozog, a két desszert 3,9 illetve 4,9 euroba kerül.
Előételképpen „baby gem” (kisméretű római saláta) salátát kértünk, amit chilis fürjtojással, szárított paradicsommal kevertek össze, szardellás dresszinggel és parmezánnal ízesítettek, sült zöldségchipsszel díszítettek. Szépen tálalt, ízletes saláta volt ez, de azért maradt némi hiányérzetünk. A halászlé homogén, jó ízű volt, benne a filézett ponty és fogas jó tartású. Főételünk leírása az étlapon: „rózsaszínre sütött, szójamártásban, chilis narancslében pácolt kacsamell petrezselyempürével, resztelt szárzellerrel és pörkölt földimogyoróval tálalva”. Ehhez csak annyit tehetünk hozzá: jó koncepció, remekül elkészítve. Egy meggyőző, komplex, ízletes hústányért kaptunk. Desszertünk sült sajttorta volt, narancshéjjal és kardamómmal ízesítve, málnás mentás öntettel. Az absztrakt festészet szellemében tálalt, látványos, jól sikerült desszert méltó zárásnak bizonyult.
A kiszolgálás kiváló. Pincérünk motivált, lelkes, udvarias, tartásos, kommunikatív.
Az értő kézzel összeállított borlap a saját borok mellett más, nem kis részben magyar pincészetek nedűit is tartalmazza. A sörök nagyipariak, a tömények között akad néhány izgalmas tétel.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@stpetrusvini.sk címre