Barátságos, 2024 nyarán nyílt hely nem messze Kiskundorozsma központjától. A plafont zöld műnövényekkel vonták be, tetszetősek a világítótestek, a hely logója, s a ruhafogas dizájnja is. A honlapjukon így fogalmaznak: „küldetésünk, hogy a közösség része legyünk, hogy egy olyan helyet teremtsünk, ahol az ízletes ételek és a finom italok társaságában kellemes környezetben cseveghetsz barátaiddal, családoddal, vagy épp saját magaddal, ha egy kis egyedüllétre vágysz.” Annyi biztos, hogy az Árpád korban alapított, 1973 óta Szegedhez tartozó, ezidőtájt 15.000 lelkes községben a hely a maga műfajában hiánypótló.
Népszerű street food fogásokat kínálnak elsősorban, pizzát, hamburgereket, hot-dogot, gyrost, salátákat, tortillákat, továbbá rántott csirkemellet, sertéskarajt, trappista sajtot, camembert-t, gombát és karfiolt. Desszertként palacsintákat, illetve az étlap arra is felkéri a vendéget, hogy nézzenek be a desszerthűtőbe. Az legalább be van kapcsolva, ellentétben a sörhűtővel. Azzal együtt, hogy sem sörfogyasztó asztaltársam, sem jómagam nem kedveljük a túlhűtött söröket, igencsak zavart, hogy mindkét sör szobahőmérsékletűnek bizonyult. Az ételárak kifejezetten barátságosak.
A rántott karfiol és a rántott gomba egy árban volt, megegyeztünk, hogy kérünk egy adagot fele-fele, rendelés után derült ki, hogy a gomba elfogyott. Értékeltük a rugalmasságot, hogy a valamivel drágább rántott sajt kerülhetett a tányérra a gomba helyett. Mindkettő korrekt volt. A chilis majonéz Erős Pistával kevert jobbacska készterméknek tűnt. Kellemes meglepetést okozott a szarvasgombás változat, amit jobbfajta szarvasgombakrémmel kevertek s alig adják drágábban a többi szósznál. A sült krumpli mirelit, de ez is az átlagnál magasabb minőséget képviselt. Egyszóval érződött az igyekezet arra, hogy szokásosnál jobbat adjanak, amiben csak lehet, sajnáltuk, hogy ezt a törekvést nem koronázta siker a pljeszkavica esetében, mely száraz volt, élvezeti értéke tartott a nullához. A mellé adott ajvár kommersz késztermék. A pizza viszont egész jó, valahol a nápolyi és trattoria irányzat között foglal helyet, egy kicsivel közelebb a nápolyihoz. (Teszt időpontja: 2025. január 7.)
A kiszolgálás szívélyes, segítőkész és gyors, ehhez képest nehéz hova tenni, hogy a húszas éveiben járó fiatalember belépéskor kollektíve letegezte háromfős csapatunkat, melynek s egy hetvenes hölgy is részét képezte és másik két tagja is jócskán elütötte az ötvenet. Később magázásra vált, ahogy az elvárható.
Tizenöt bort kínálnak a magyar élvonalból, 15 különböző pincészettől. Minden tételt kimérnek decire is, igen kedvező áron. Egyedül a Takler Syrah díjszabása haladja meg az ezer forintot s az is csak alig, miközben 400 forintos deciáron már minőségi bort ihatunk. Peronit csapolnak. Az Asahi porfólió további hat palackos söre mellett megjelenik a Heineken és a Miller is. Az árszabás elég furcsa, a kisüveges Pilsner Urquell 700, míg a szintén kisüveges alkoholmentes Peroni 1000 forintba kerül. A kommersz töményitalok mellett kínálnak Panyolai pálinkákat és néhány prémium rumot. Készítenek hatféle népszerű koktélt is.
Értékelés
Összélmény: 3,75 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4 pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@sercego.hu címre