A Sellyey Gábor és felesége, Ágnes 2022-ben úgy döntöttek, hogy nemesgulácsi családi kézműves borászatuknak megnyitják a borteraszát és borkóstoló-termét a betérő vendégek számára. Előzetes bejelentkezés alapján a pincészet egész évben látogatható, szezonban az alkalmi vendégeket is szívesen látják. A belső terem hangulatos, szépen berendezett. Nyerstéglás fal, antik szekrény és komód, melynek kihúzott fiókjaiban s tetején borok díszelegnek, a falakon archív fotó illetve Jávor Piroska festőművész munkái. Mint megtudtuk, a neves festő és grafikus tervezte a címkéket is.

A borok mellé kérhető házi kencés tál, kenyérrel és kerti zöldségekkel, valamint hideg tál, melyen a kencék mellett helyet kapnak sajtok, felvágottak, továbbá saját nevelésű fürjek főtt tojásai.

A teljes sort megkóstoltam, izgalmas, jó ízű, hibátlan borokat készítenek, nagy odafigyeléssel. Autóval érkezők, mint jómagam, köpőcsészét is kaphatnak. A borok mellé csak néhány falatot kértem kóstolónak, saját készítésű nyúlmájpástétomos és körözöttes kenyeret kaptam paradicsommal, paprikával, snidlinggel, minden a saját gazdaságból származott. Ízletes volt mindkét kence, a kerti zöldségek pedig soha nem okoznak csalódást.

A kiszolgálás megejtően kedves, visszatérésre csábító. Minket a Sellyei Cseh Ágnes fogadott, néhány mondat után úgy beszélgettünk a borászatról, gasztronómiáról, a balatoni vendéglátásról s világ nagy dolgairól, mintha már régen ismernénk egymást.

Hatféle bort kínáltak, olaszrizlinget három variánsban, traminit, sillert és rozét. Kérhető még szóda és szőlőléfröccs.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Borok: 5 pont

Borkorcsolya: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a sellyeibor@gmail.com címre