Hangulatos, elegáns étterem az AFI bevásárlóközpont keretében. Az asztalon élő tulipáncsokor, só- és borsdaráló. Egyedi és exkluzív a tányér-, pohár- és étkészlet. Az étlap, itallap és borlap kiállítása is igényes. Utóbbit meglepő módon csak külön kérésre hozzák ki, holott életszerű lenne, hogy az itallappal egyidőben adják a vendég kezébe. Jó pont, hogy böjti kínálatuk is van, amiről minden asztalra kihelyeznek egy tájékoztatót. Ügyes megoldás, hogy a honlapon pörög négy számláló, a látogató kíváncsi, hogy hol áll meg, s máris felkeltették az érdeklődését. Egyébként, ha kivárjuk, azt tudhatjuk meg, hogy 160 ülőhelyük van, naponta 254 vendég étkezik náluk, 32-féle ételt és 72-féle bort kínálnak. A honlap blog-menüpontját megkattintva az Instragram oldaluk jön be, lehet, hogy feladták időközben a blogolás tervét.
Nemzetközi konyhát visznek mediterrán, főként olasz hangsúlyokkal. 2025 tavaszán kínálnak „újhullámos reggeliket”, a spenótos gombával és hollandi mártásos spárgával kísért omlettől a posírozott tojásos guacamoles toaston át a prosciutto crudo-s burrata-ig, továbbá kacsamájat hidegen, zöldségágyon, marhatatárt, pil-pil gambas-t, polipsalátát, sajtkrémlevest, hagyma- és gulyáslevest, pasta-kat, rizottókat, serpenyős vajhalat tempurázott zöldségekkel, aranydurbincsfilét földimogyorós zöldbabbal, kacsamellet, kemencés sertéscsülköt, BBQ marhaoldalast, rib eye steaket, lávasütit, valamint túrós palacsintát habcsókkal és vaníliamártással.
A thai rákleves tartalmas, ám ízre jellegtelen, citromot, chilit és zöld koriandert kérünk hozzá, kiderül, hogy zöld koriander nincs, pedig Aradon nem jelenthet problémát a beszerzése, chilit csak por formában tudnak hozni. Viszont a citrom és a sózás jót tesz a levesnek, mely élvezhetővé válik. A marhahúsos-vargányás tagliattelle ízletes, a gomba önazonos, és kellő mennyiségű, akárcsak a hús. Kár, hogy – miként az étlap írja – növényi tejszínt használnak hozzá. A kacsacombokat, ha tálalás előtt kissé megfényeznék, akkor jobban mutatnának, azon viszont nem javítana az esztétikai smink, hogy a hús szárazabb az optimálisnál, bár jó ízű és összességében élvezhető. Az aszalt szilvás párolt lilakáposzta ízletes. A Kárásztelek pincészet Pinot Noirja, amit mellé rendeltünk, bántóan melegen érkezik (az a sztereotípia, hogy a vörösborokat szobahőmérsékleten fogyasztandók akkor alakult ki, amikor 16-18 fok volt a szobában és nem 25), de ami nagyobb baj, teljesen oxidált, rá is kérdezünk, hogy mikor bontották a palackot. Amúgy ismertük a bort, mely ezúttal sem színben, sem illatban, sem ízben nem hozta a szokásos formáját. Abban maradtunk, hogy a pincér megbeszéli a bárossal. Azzal érkezett vissza, hogy ebből a borból nem tud másikat bontani, de szívesen hoz valami mást. Éltünk a lehetőséggel. Az almásrétes nem sült frissen, sőt, az, hogy a tölteléke melegebb volt, mint a ropogósságát teljesen elvesztett tészta, arra utal, hogy mikrohullámú sütőben melegítették fel. Jó ízű mártást adnak hozzá, s a töltelék is finom.
A kiszolgálás udvarias, gyors, segítőkész, a felszolgáló első jelzésre az asztalnál terem.
Több, mint hetven, főként francia és olasz minőségi bort tartanak, melyeknek nagyjából egy tizedét kimérik pohárra is. Tartanak néhány erdélyi, délromán és újvilági tételt is. A szerény sörválasztékot a Heineken portfólió termékeiből állították össze, a két csapolt sörből ottjártunk idején az egyikkel nem tudtak szolgálni. Korrekt a töményital- és koktélválaszték.
Összélmény: 4 pont
Konyha: 3,75 pont
Atmoszféra: 4,5 pont
Kiszolgálás: 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rezervari@restaurantsabor.ro címre