Hangulatos, otthonos, meghitt családi étterem a Keleti pályaudvar vonzáskörzetében.  Belső gerendázat, fehér abrosz, kék szalvetta, helyenként nyers tégla, szobrocskák, festmények, zöld növények.  „Hagyományok, innováció, család” – ez a Rosenstein étterem hármas jelszava. Ennek jegyében a honlapon az üzemeltetők három generációjával ismerkedhetünk meg, a fotókon átjön egymás s a gasztronómia iránt érzett szeretet.

Házias, igényes magyar és zsidó konyhát visznek, de megjelenik az étlapon néhány nemzetközi fogás is. A hétnyelvű (magyar, héber, angol, német, olasz, francia és orosz) étlap egy Brilliat Savarin idézettel indít, ezt követi a séfajánlat a hremzlivel kísért fokhagymás báránycsülöktől a paprikás mártással és dödöllével kínált csirke supréme-en, rosé kacsamellen, bőrén sült fogason át a tejszínes vargányamártásos konfitált borjúpofáig. A hétről hétre fejezeten belül a rendszeres napi ajánlatot ismertetik: hétfőn napi főzelék, kedden szalontüdő, szerdán töltött káposzta, csütörtökön pacalpörkölt, pénteken sólet, szombaton kacsasült. Innen indul a hagyományos étlap megannyi kóstolásra csábító fogással a csontvelőtől az alföldi gulyáslevesen rántott mangalicakarajon át a szarvas-, harcsa-, lazacételeken keresztül mézes-mákos palacsintametéltig.

Az árak jellemzően értékarányosak, helyenként meglepően kedvezőek, a libamájas erőleves 2500 forintért kifejezetten jó vétel, a császármorzsa ugyanennyiért kissé túlzónak tűnik. Odafigyeléssel nem nehéz jó ár/érték arányban rendelni. Előételek 2200 és 5200, levesek 1800 és 2500, főételek 3800 és 18.800 (utóbbi a 60 dekás angol bélszín), desszertek 1300 és 2500 forint között kaphatók.

A zsidó tojás jó ízű, jó állagú, a műfaj remeke, kiváló, helyben sültnek tűnő kenyeret adnak hozzá. A halászlé is kitűnő, jó tartású hal kifejező ízű, optimális sűrűségű lében. A rántott csontos báránykaraj ízletes, zsenge, jóféle házias majonézes burgonyát adnak hozzá. A rántott borjúláb komoly adag, kiválóan elkészítve, a sült krumpli-köret mirelitnek tűnik. A somlói galuska a hagyományos felfogást képviseli, szaftos ízletes, jó alapanyagokból készült.

A kiszolgálás kifogástalan, udvarias, szívélyes, szakszerű. Eddig három ízben jártam náluk, a tulajdonosok mindhárom alkalommal ott voltak az étteremben.

Mindegy negyven bort kínálnak, legfőképpen a magyar élvonalból. A választékban megjelennek kevésbé ismert, de kiváló minőséget nyújtó kistermelőknek, mint például Tiffán Imrének, Lenkey Gézának, Barcza Bálintnak és Rácz Miklós Tamásnak a borai. Szinte minden bort poharaznak. A Paulaner sörök mellett saját címkéjű kézműves söröket kínálnak. A töményválaszték is rejt kellemes meglepetéseket.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a rosenstein@t-email.hu címre