A Rókusfalvy fogadó egyike a legszebb Kárpát medencei éttermeknek. A beltér autentikus, rusztikus, pazarul berendezett, mely ideáltipikusan közvetíti azt a hangulatot, amiről Harangozó Imre etnográfus oly ékesszólóan beszélt több ízben is a „Hagyaték” című tévéműsorban. Amikor a térben mindennek szerves helye, s nem ritkán szakrális funkciója van. Az étterembe belépve az embert a hazaérkezés-élmény keríti hatalmába, itt valóban feloldódhatunk pár órára a környezet harmóniájában. A csodás beltér mellett az étterem pályázhatna a „Budapest és környékének legszebb kerthelysége” címre is. A tulajdonos Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember és bortermelő.
Honlapjukon az egyszerűség, minőség és frissesség erényeit emelik ki, amire minden okuk megvan. Az étlap bizalomgerjesztően rövid, de alapanyagokban változatos. A heti öt tételes ajánlat mellett kínálnak három előételt, két levest, hat főételt és három desszertet. Az alapirány a progresszív magyar konyha az eredeti ízharmóniák megőrzése mellett, ezt színesítik néhány népszerű nemzetközi fogással. Az étlapon jól megfér a marhapofa-gulyás, a pirított tarhonyával kínált kacsazúzapörkölt, vagy a káposztás tésztás kacsacomb a gránátalmás tabulé-val körített lazaccal vagy a shakshukával, a Rákóczi túrós az epres citrom-tarte-tal. A séf Fülöp Zoltán, aki olyan ikonikus éttermekben dolgozott korábban, mint a Bock Bisztró, a 21, a Pest-Buda, a Spíler, a Pierrot, a Fat Mama és a Haris Park „Bobo” nevű étterme.
Az árak értékarányosak. Előételek 3690 és 4200, levesek 2690 és 2890, főételek 3890 és 10990, desszertek 1990 és 2190 forint között kaphatók.
Fogadófalatként kiváló minőségű kenyeret kaptunk jó ízű csirkepástétommal. Remek kezdés. Rendeltünk jól sikerült, vibráló kókusztejes, korianderes thai garnélalevest, almakompóttal, zöldalmás dresszinggel feldobott római salátával társított sült kecskesajtot, mely szintén megelégedésünkre szolgált, akárcsak a szarvasgombás pecorinoval töltött rántott csirke, amit szarvasgombás burgonyapürével körítettek. A panko morzsában sült csirke ízre, állagra egyaránt kifogástalan volt, szaftos, szépen formázott. Ami a tölteléket illeti, egy semlegesebb ízű sajt jobb hordozó lett volna a szarvasgomba számára, mint a domináns és karakteres pecorino. A krumplipüré olyan köret, amibe sok jó étterem megbotlik, itt remek volt mind ízesítésre, mind textúrára, a szarvasgombás karaktert pedig nem valamilyen aromával megnyomott termék adta, hanem valódi szarvasgomba. Desszertképpen aranygaluskát választottunk, amit egy fokkal édesebbnek találtunk az optimálisnál, de így is ízlett, mind a selymes mártás, mind pedig a könnyed galuska. (Teszt időpontja: 2022. április 30.)
A kiszolgálás udvarias, szervezettségben, szívélyességben még javítható. Ügyelni kellene arra, hogy az „amuse bouche” az italok után érkezzen.
A 15 tételes borlap gerincét a saját borok teszik ki, ezek mellett kínálnak még három bort két másik etyeki pincétől, továbbá négy tételt más borvidékek csúcsborai közül. Az Etyeki Sörmanufaktúra remek főzeteit kínálják, a töményválasztékban feltűnik az Etyeki Czimeres pálinkaház.
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 4 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@rokusfalvyfogado.hu címre