Elegáns, de ugyanakkor lezser, hangulatos étterem Nagyváradon a Kőrös-parton egy tetszetős modern épületben, rendezett kerttel körbevéve. Fedett és nyitott teraszuk is van, csodás kilátással a folyóra. Az asztalon szezonális élő virág.
Átlag feletti, kreatív, mediterrán nemzetközi konyhát visznek, némi távol-keleti kitekintéssel, sok presztízs-alapanyaggal: friss halak, polip, tigrisrák, homár, steakek, kacsamell, bárány. Az étlap gyakran változik. Nemzetközi és olasz klasszikusok (hamburger, sertésoldalas, steak, pasta-k) éppúgy szép számban elfordulnak rajta, mint eredeti, kreatív fogások. Sablonmentes az aránylag széles vegetariánus kínálat is. 2021 elején kínálnak többek között polip-előételt csicseriborsóval és rukkolával, lazac- és marhatatárt, sütőben készült ördöghalat sáfrányos zöldséges kagylóval, tengeri sügért paszternákpürével, süllőt csomboros fokhagymás rizottóval, gyömbéres báránykarajt kuszkusszal, harisszával, T-bone steaket roston sült zöldségekkel, pavlova-t, chia-pudingot, tiramisu-t.
Az árak értékarányosak. Az előételek ára átszámolva 2200 és 3000, a pasta-ké és rizottóké 1800 és 5000 (utóbbi homárral készült linguine), halételeké (egy személyre) 2800 és 3800, a húsételeké 2200 és 8000, a desszerteké 1200 és 1700 forint között mozog.
Két ízben jártunk itt az elmúlt években, először is átlag feletti volt az élmény, de akadtak apróbb hibák, legjobb akkor a desszert volt, egy sajttorta ananásszal és mangóval. Ízre, állagra kifogástalan darabja volt a műfajnak, a mangókrém-pöttyöket maracujával ízesítették, a tortát friss gyümölcsök díszítették. Az egyik legjobb sajttorta, amit kóstoltam valaha. Másodjára határozott fejlődést tapasztaltunk. Előételnek tonhaltatárt rendeltünk avokádóval és lime-mal. Ceviche-karakterű tatárt kaptunk, amit avokádókrémmel kentek meg. Roppanós, blansírozott zöldségdarabokkal tálalták (karfiol, brokkoli, spárga, répa, cukkini). A fűszerezést a vendégre bízták. Az erdei gombakrémleves gorgonzolás pirítóssal markáns ízű, homogén, az optimálisnál sűrűbb leves. Ezzel együtt élvezetes és finom, akárcsak a pirítós, amit mellé adnak. Az édesburgonya-pürével és sült céklával kínált kacsamell szép rosé, bőre nem ropog, jó viszont a kellően koncentrált pecsenyemártás, finom hozzá a jól sikerült a batátapüré és a cékla. Zárásként gyümölcsös créme brullée-t kértünk. Jó ízű, jó állagú, desszertet kaptunk, kicsit alulpirított cukorkéreggel, szeder, málna, zsidócseresznye és ribizli dekorációval, cukorral besütött banánnal, kekszmorzsa-ágyon tálalva.
A kiszolgálás udvarias, szolgálatkész, gyors.
Impozáns borlapjuk van, mintegy húsz helyi és nemzetközi tételt kínálnak másfél decire kimérve. Emellett további bő negyven tétel kapható palackra. Tartanak jó söröket és kiemelkedő töményeket is.
Telefonszám:
+ 40 359 444 445
+ 40 770 444 445
Értékelés
Összélmény: 5 pont
Konyha: 4,75 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a contact@rivorestaurant.ro címre