Hangulatos, igényes olasz étterem, amit Azari Ircsi és Zsolt nyitott 2020-ban. Mint a hivatalos honlapról megtudhatjuk, szándékuk az volt, hogy egy olyan helyet hozzanak létre ahola pasta saját készítésű, a pizza hártyavékony, a sonka pármai, a mozzarella bivaly, a paradicsom friss, a bárány egy közeli gazdaságból származik, a kecskesajt kézműves manufaktúrában készül, a bioeljárással termesztett fűszereket frissen tépkedik le, a pizza Morello Forni kemencében sül ki.” Séfnek megnyerték Förster Zoltánt, a legjobb magyar konyhafőnökök egyikét, aki bár neve még az étlapon volt ottjártunk idején, 2021 nyarán, már nem dolgozik náluk. Viszont helyettese, Kuti Krisztina tapasztalataink szerint hasonló odaadással vezeti a konyhát. A beltér hangulatos, ügyesen elegyítik a rusztikus elemeket, a belső gerendázatot, a nyers téglafalat a modernekkel (bútorzat, világítótestek). Tuc-tuc popzene szól, szerencsére nem túl hangosan, olasz zenélnek jobban örvendenénk. Nyáron az utcán teraszt is üzemeltetnek.

Az étlap az olasz konyha fogásaiból kínál bőséges, de nem eltúlzott választékot. Tartanak többek között bruschettákat, pasta-kat pizzákat, osso buco-t házi gnocchival, pankó morzsában rántott fogasfilét spenótos tagliatelle-vel, rozmaringos vajon sült lazacfilét céklás rizottóval, tiramisu-t és sós karamellés tortaszeletet.

Az árak értékarányosak. Előételek 1490 és 2990, levesek 1290 és 1990, pasta-k, rizottók 1990 és 3990, főételek körettel együtt 2790 és 4290 forint között kaphatóak. Desszertek egységesen 1290 forintba kerülnek.

A fekete kagyló friss, jó ízű, a mártást is kikanalazzuk. Korrekt pizzakenyeret adnak hozzá. A selymes, kifejező ízű vargányakrémlevest szarvasgombás rizottógolyókkal adják, ötletes, szépen tálalt fogás. Remek a vargányás házi pasta is, amit friss kecskesajttal, rukkolával és marinált zöldségekkel üdítenek. Jól sikerült a „séf kosarából” kikerült „pizza del mese”, amin szárított paradicsom, olajbogyó és pesto-s csirkemell volt a sajton kívül. Mivel a sós karamellás tortaszelet épp kifogyott, a gyömbéres almás pitét kértünk, ami a bloggercukrászdákat idéző korrekt, csavarmentes desszertnek bizonyult.

A kiszolgálás udvarias, az ifjú pincér hölgy kommunikatív, természetes kedvesség árad belőle. A szívélyes, szorgos pizzaiolo-val is lehetősége van szót váltani a vendégnek.

A borlap harminc tételt integrál, a magyar borászati élvonal nedűit olasz import tételek egészítik ki. A borok harmadát decire is kimérik. A sörök nagyipariak, a töményitalok kommerszek.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,75 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a hello@ristoranteazzari.hu címre