Átlag feletti autentikus olasz étterem a város külső részén, a tömbháznegyedben. A beltér igényes, hangulatos. Dizájnos világítótestek, nyers tégla és pácolt fa ad meghittséget a három teremnek. Az egyik falán jól elkapott berámázott fotók, a borokat is ügyesen használják dekorációként. A legnagyobb belső teremben friss, cserepes bazsalikom, borsikafű és szurokfű díszlik. Az asztalon só- és borsdaráló. Látványkonyhával dolgoznak, nyáron teraszt is üzemeltetnek. A Tripadvisor közönsége körében a város legnépszerűbb étterme, 2025 márciusában az első helyen áll 4,5 ponttal 26 értékelés alapján.
Az étlap gerincét hagyományos olasz ételek képezik, amit néhány nemzetközi fogással egészítenek ki. Kínálnak többek között burrata-t, parmezános paradicsomlevest, pasta-kat, pizzákat, grillezett polipot, tintahalat, királyrákot, lazacot, tonhalat, továbbá sous vide sertésszüzet, argentin hátszínsteaket Jack Daniels mártással és sertéskarajt pisztáciabundában. Az étlap szerint készítenek panna cotta-t, pisztácia-szuflét gyümölcsraguval és fagylalttal, valamint napi desszertet is, de ottjártunk idején csak tiramisuval tudtak szolgálni.
Ettünk egy rákos előételt, mely kis tégelyben érkezett, jó ízű, kellemesen fűszeres paradicsomos sajtmártásban. A rák ízre és állagra is kiváló. Mellé frissen sült, jól sikerült, pizzakenyér stílusban készült focaccia-t adtak. A feketekagyló fehérboros-fokhagymás-petrezselymes mártása kiváló, de a kagylóhús textúráján érezni, hogy megjárta a fagyasztót. Emellé is focaccia érkezett kísérőnek. A tiramisu ízletes, klasszikus felfogásban készült, mindazt adja, amit e desszert továbbgondolás nélkül, a maga eredeti koncepciójában adhat.
A kiszolgálás kedves, udvarias, lehetne figyelmesebb. A rendelést követően külön kihangsúlyoztuk, hogy minden fogásból egyet kérünk, a desszertből mégis kettőt hoztak és ütöttek fel az édességgel együtt kikért számlára. Mikor jeleztük a problémát, pincérünk elnézést kért és morcosság nélkül hozta az új számlát, a csatos üvegben felszolgált, bontatlan plusz desszertet pedig visszatette vendégtérben elhelyezett üvegfalú hűtőbe.
Huszonkét felvidéki és olasz minőségi bort tartanak, melyek harmadát decire is kimérik. Csapon a Belső-Magyarországon sajnos nem kapható, 12-es Balling fokú, Bohém névre keresztelt Krusovicét tartják, mellette mindössze két alkoholmentes tételt palackban. A töményitalok jelentős része prémium kategóriás.
Összélmény: 4,5 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 4,75 pont