Nyitva tartás 2021 áprilisában:

Hétfő: zárva

Keddtől csütörtökig: 9.00 – 18.00

Péntek, szombat: 9.00 – 19.00

Vasárnap: 9.00 – 13.00

Országos szinten kiemelkedő ínyencbolt és étterem, erősségüknek számít a sertéshús szakszerű, családi tradícióra épülő feldolgozása. Mint a honlapról megtudhatjuk, a Kocsis család százötven éve foglalkozik a hentesáru-készítéssel. A tulajdonos, Kocsis Jenő, a hentesdinasztia ötödik generációját képviseli. A bisztrót 2018 nyarán nyitották meg. A beltér rusztikus, hangulatos. Teraszt működtetnek az utcán és a belső udvarban is, mindkettőt jó ízléssel képezték ki.

A honlap bemutatkozó sorai kiemelik a regionalitás fontosságát, ami a helyi termelőkkel való együttműködésben és a hagyományos magyar ételek újragondolásában ragadható meg. 2020 nyarán bisztró étlappal működtek, a fekete táblán olyan étel-megnevezések szerepeltek, mint „vaddisznó, zeller, mogyoró” vagy „mangalica, csalán, tökfőzelék”. A járvány elleni drasztikus védekezés idején átálltak az elvitelre készített burgerekre és pizzákra.

Az árak értékarányosak.  A burgerek hasábburgonyával és amerikai salátával körítve 2890 és 4290, a pizzák 1690 és 2890 közötti összegbe kerülnek.

Első alkalommal pisztrángot ettem salátával, a köszöntő falat után, ami helyben készült rillette volt kovászos kenyérrel. Mind a hal, mind az amuse bouche kifogástalannak bizonyult. Második látogatásom alkalmával elvitelre kértem tepertőt, vastagkolbászt és vékonykolbászt, mindhárom megelégedésünkre szolgált.

Két felszolgálóval volt alkalmam szót váltani, a rangban magasabbal, aki egyben az italokért is felel, nagyon jót beszélgettünk különféle témákról a magyar boroktól az gasztronómián keresztül a világ nagy dolgaiig. Lenyűgözött az a minőség- és értékelvű szemlélet, ami szavaiból áradt a felsőfokú szakmaszereteten túl.

A borlap kiemelkedő, kifejezett céljuk a minőség rovására kompromisszumokat nem kötő kispincészetek izgalmas tételeinek választékba vétele. Az aktuális borokválasztékról a felszolgáló tájékoztat. Tartanak kézműves szörpöket, prémium söröket és minőségi pálinkákat is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha, felvágottak: 5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a porcdelikat@gmail.com címre