A kapuit 1990-ben megnyitó Polo a főváros első autentikus angol pubjainak egyike volt. A faburkolat, a galériára vezető recsegős lépcső, a hangulatos berámozott képek a falon ma sem változtak, ez a dizájn időtálló. Keddtől szombatig minden este élő zenével várják a vendégeket. A honlapon az eddig fellépett előadók között említik Hobót és Somló Tamást, e sorok írója mindkettejüket élőben hallgatta a kilencvenes években, midőn városszerte emlegették az itt kapható főtt füstölt csülköt, amit a sör mellé lehetett rendelni. Két személyesnek mondták, de három-négy ember is jóllakhatott vele. Akkoriban mást nem is nagyon kínáltak enni, időközben hagyományos melegkonyhás választékot alakítottak ki.
Klasszikus magyar konyhát visznek, olyan viszonylag ritka fogásokat is kínálva, mint a körömpörkölt (ami egyébként ottjártunk idején épp kifogyott), sváb disznótoros, sólet tojással vagy tarjával. Tartanak ezek mellett többek között gulyáslevest, bablevest, friss lecsót tojással virslivel, tojásos nokedlit, túrós csuszát, sörkorcsolyaként debrecenit, virslit, kolbászételeket, valamint somlói galuskát, mákosguba tortát és palacsintát.
A kacsacomb kis adag, nem élvezhetetlen, de ettünk már jobbat, a krumpli-köret nem friss, némi nem kívánt savanyka lengi be az ízképet, a párolt lilakáposzta jó. A pacalpörkölt csak mutatóban tartalmaz paprikát, nincs pörkölt jellege sem a pacalnak, sem a szaftnak, színe ennek megfelelően különösen halvány, az adag ezúttal is kisebb a megszokottnál, a mellé adott burgonya sótlan, ezen lehet éppenséggel segíteni, sokkal hatékonyabban, mint a szintén sótlan rántott borjúláb esetében, ahol a sózás dacára sem adja azt az élményt a fogás, amit akkor adhatna, ha a borjúlábat sós vízben főzték volna meg. Ennek körete élvezhető, bár az utánsózás itt is szükséges. A tartár sem meggyőző. Mondja mindezt két olyan vendég, akik szerint a magyar fősodorbeli vendéglátás gyakori hibája a túlsózás. A sztrapacska volt az egyetlen fogás, mely elérte az átlagos szintet, de nem magasodott fölé. Tálalása hevenyészett, kis tejfel a tetejére s egy kis zöld sokat dobott volna rajta.
A kiszolgálás kedves, udvarias, kommunikatív.
Csapon Pilsner Urquell, Guinness, Erdinger, Budweiser, és két Primator sör. Frittmann borokat tartanak, a töményválasztékban találunk néhány prémium whiskyt és rumot is, továbbá tízféle minőségi pálinkát két élvonalbeli főzdétől.
Értékelés
Összélmény: 3,5 pont
Konyha: 2,75 pont
Italválaszték: 4 pont
Atmoszféra: 5 pont
Kiszolgálás: 5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a info@polopub.hu címre