A festői szépségű Platán-komplexum bisztrója, ami mellett működik gourmet étterem, pékség, fagylaltozó, spa, szálláshely és rendezvényhelyszín. A beltér igényes, hangulatos. Madárkalitkákba bújtatott kristálycsillárok, kényelmes, esztétikus bútorzat, a falakon tükrök és Mátyás király portré. Üvegpolcokon Platán címkés borok és pezsgők. Kellemes háttérzene szól.
Magyar gyökerű, kreatív nemzetközi ínyenckonyhát visznek. A konyhafőnök, Pesti István neve fogalom a szakmában. Egyike volt azoknak az úttörő séfeknek, akik már a kétezres években egyedi, művészi tányérokat tettek le a vendégek elé, nem egyszer nevezték a legszebben tálaló magyar séfnek. A Tanti étteremnek Michelin csillagot is szerzett. Az ételmegnevezések zöme az egyes fogások főbb alkotóelemeit sorolja fel. 2021 októberében szerepel a választékban „cékla, szilva, quinoa”, „makréla, túró, kapor”, halászlé gyufatésztával, vietnámi marhahúsleves, „galamb, csicsóka, körte”, „póréhagyma, harcsa, bríz, sólet”. A desszerteket a saját cukrászat biztosítja, a sütemények megtekinthetők a pultban, valamennyi kóstolásra csábít, az étcsokoládéval, cseresznyepálinkával, Griottines meggyel készült fekete erdő tortától a csokis pisztáciás financiér-ig.
Az árak értékarányosak, a csillagos szintet tekintetbe véve kedvezőek. Előételek 3100 és 3600, levesek 2000 és 2800, főételek 5300 és 11900, sütemények 1450 és 1650 forint között kaphatók.
Első ízben, 2017-ben wagyu marhát kértem, amit remek állagú, jó ízű spárgával és jól sikerült ponzu mártással szolgáltak fel. A főelemeken kívül voltak még tányéron tojásfehérjegyöngyök, turbolyalevélkék, bodzavirágok, s egyéb zöld hajtások. Pazar kompozíció. A halconsommé is vibrálóan izgalmas volt, kár, hogy halszósszal is ráerősítettek, ami elnyomta a lé természetes ízét. A tálalás ezúttal sem okozott csalódást. Kértem egy mákos erdei mousse-t, valamint egy somlói átiratot, ezek is kiemelkedőnek bizonyultak. 2021 őszén a bisztróban nem sikerült helyet foglalni, így kóstoltunk háromféle fagylaltot, ezek korrektek, katarzismentesek voltak, akárcsak a sajtos pogácsa. A cukrászsütemények közül rendeltünk kettőt, a „vilmoskörte, pekándió, zöldalma” elnevezésűt, valamint egy lúdlábátiratot. A nyelv szegényes eszköz ahhoz, hogy visszaadja, azt a káprázatot, amit ízben, állagjátékokban e két sütemény nyújtott.
A kiszolgálás példás, kedves, udvarias, felkészült.
Több mint félszáz Kárpát medencei kitekintéssel, gondosan összeválogatott, zömmel magyar bort tartanak, melyek felét decire is kimérik. A sörválaszték közelébe sem ér a hely színvonalának, két nagyipari multisör mellett három jobbacska, nem kiugró import tételt kínálnak. A töményválaszték a borlap igényességét idézi.
Értékelés
Összélmény: 5+ pont
Konyha: 5+ pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5+ pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a foglalas@platanrestaurant.hu címre