Autentikus pizzéria a székely anyavárosban. A beltér hangulatos, igényes, minden asztalon élő virág, az asztal közepén esztétikus csempe, a falak egy része nyerstéglás. Látványkonyhával dolgoznak, a névadó szakember, a pizzaiolo a bejárattól jobbra teszi a dolgát, a vendégek figyelemmel kísérhetik gyakorlott mozdulatait, benézhetnek a fafűtéses nápolyi stílusú pizzakemencébe. Mint megtudtam, 2023. június 16-án nyitottak. A dekoráció részét képezi a budapesti Pizza D’Oro pizzakészítő bajnokságon elnyert harmadik helyezés oklevele.

Kínálnak reggeliket köztük bruschettát, pármai sonkát burrata-val, olasz felvágottas tálat, többféle focaccia-s szendvicset. Tartanak továbbá háromféle előételt, spagettit és tagliattale-t ötféleképen elkészítve a carbonaratól a bolognain, szarvasgombáson, négysajtoson át a tenger gyümölcseivel készültig, továbbá pizzákat paradicsomos, pesto-s és fehér alapon, jellemzően minőségi olasz feltétekkel, s végül az általam is rendelt tiramisu-n kívül panna cotta-t, marcapones pohárkrémet és nutellás pizzát.

A salátamix-szel, olajbogyóval és koktélparadicsommal készült tonhalsaláta korrekt, élvezhető, a dresszingelés lehetne karakteresebb. A Diavola pizza kifejezetten jól sikerült, mind a tészta, mint a feltétek tekintetében, valahol a nápolyi és a trattoria irányzat között helyezném el. A tiramisu mascarpone-ból készült, de igen kevés piskóta van benne, az is kissé száraz, nincs átitatva kávéval kellőképpen, így a desszert nem nyújtja az elvárható ízélményt, ezt még fejleszteni kellene.

A kiszolgálás kedves, udvarias, kiderült, hogy volt már egymáshoz szerencsénk a szívélyes, kommunikatív pincér hölggyel fél évtizeddel korábban egy zetelaki étteremben.

Olasz és magyar borokat tartanak, utóbbiakat hat tétel képviseli a gyöngyösi Dubicz pincészettől. Összesen tizenhárom boruk van, melyek közül négyet kimérnek pohárra is. A söreiket az Asahi portfólióból válogatták össze vannak, csapon Ursus IPA-t és Peronit tartanak, továbbá három Peroni- és hét Ursus-variánst, valamint Azugát palackban. A töményitalok között néhány prémium tételt is találunk.

Értékelés

Összélmény: 4,5 pont

Konyha: 4,25 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a pizzaiolo.odorhei@gmail.com címre