Népszerű, hangulatos pizzázó-étterem az 11.274 lelket számláló Sajómenti város központjában, amit az egyik legnépszerűbb bécsi étterem volt tulajdonosa, Novák Sándor nyitott 2021-ben. Fából ácsolt masszív pulton hatalmas régi mérleg, rajta súlyokkal, borosüvegek, asztali borhűtő, rézedények. Nyerstéglafal, kényelmes bútorzat, megnyerő világítótestek. Az ablakban másik mérleg és minőségi borok faládái. Otthonos, meghitt, maradásra ösztönző atmoszféra.

Olasz konyhát visznek, de az étlapot színesíti néhány nemzetközi és távolkeleti kompozíció, a levesműfajban a magyar konyha is beköszön. Kínálnak 2024 tavaszán többek között bruschettákat, salátákat, erdei gombás vadragulevest, pasta-kat, pizzákat, pármai sonkába göngyölt vajhalat „karalábé főzelékkel”, naranccsal, zöldhagymával, sült gnocchival, “porchetta” címszó alatt kemencében sült malaccsászárt mascarponés kelkáposztával, mogyoróburgonyával, pecsenyelével. A nemzetközi vonalat képviseli például a francia gyökerű libamáj creme brullée, a kecskesajtkrémes karamellizált diós cékla-carpaccio, de ide sorolható a borjúbécsi és burger is. A Magyarországon is egyre erősebb hatású távolkeleti konyhákat idézi a garnéla tikka masala, amit papadammal adnak, s a szójában marinált tojással és rákszirommal kínált szezámmagos korianderes ázsiai szarvastatár.

A zöldséges, húsgombócos marhahúsleves ízletes, némi sót még elvisel, de mennyivel szerencsésebb ez így, mint túlsózva, ami szinte általános a műfajban. A gombóc házias ízre, formázásra egyaránt. Az előételek között szerepelt ottjártunk idején a portói mártásos csirkemáj, amit téliszalámis zelleres rizottóval és zellerropogóssal tálalnak. A máj ízre jó, állagra kissé túlment, a rizottóval meg voltunk elégedve, a tálalással nemkülönben. A ropogós tintahalkarikát érlelt sonkával, valamint kétféle aiolival, sherryssel és bazsalikomossal tálalják. Érdekes és jól működő kombináció, ez az előétel egészében megnyert minket. A Marinara pizza kifogástalan, az asztalon levő fokhagymás, valamint chilis olívaolaj lehetne meggyőzőbb. Az erdei gyümölcsökkel kísért citrusos ricottás canolli élvezhető, nem átütő. (Teszt időpontja: 2023. október 22.)

A kiszolgálás kedves, udvarias. A sört a jel alá csapolják.

Több, mint harminc minőségi, elsősorban magyar bort kínálnak, Tokaj-Hegyalját a Sauska és a mádi Bihari pincészet képviseli. A borok zömét kimérik decire is. A sörök nagyipari multitermékek az Asahi, valamint a Heineken portófióból, az import töményitalok között akadnak prémium tételek is. A pálinkaválasztékot a Száron működő Nobilis főzde biztosítja.

Értékelés

Összélmény: 4,75 pont

Konyha: 4,5 pont

Atmoszféra: 5 pont

Kiszolgálás: 4,75 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a informacio.ppbs@gmail.com címre