Picasso étterem

  • 631
  • Erzsébet királyné útja (jelenlegi román nevén Bulevardul Decebal) 22, Arad
  • + 40 722 222 199

Egy magasan jegyzett butikhotel elegáns, népszerű étterme Aradon, az ínyencek körében ez számít helyi kedvencnek. Az éttermet egy aradi emeletes bérház első emeletén rendezték be egy magas belterű, a XIX. század végét idéző polgári lakás több szobájában. Fapadló, derékmagasságig patinás lambéria, zöld növények, a falon Picasso reprodukciók, fehér abrosz. Bársonyborítású, régies székek és súlyos faasztalok. A boldog békeidők hangulatát árasztja a hely.

Autentikus olasz konyha, melynek erősségét a friss halak és a tenger gyümölcsei képezik. Klasszikus olasz előételek, pastak, rizottók, roston sült halak és steakek képezik a jól megkomponált, dicséretesen rövid étlap gerincét. Az asztalon átlag feletti extra szűz olaj és balzsamecet. Hetente egyszer sushi-nap.

Az árak magasak. Előételek 4200 forintnak megfelelő lejbe kerülnek, pasta-k 2800 és 5600 forint között, főételek zöme 5000 forint körül, köret nélkül. Desszertek többsége 1750 forint.

A paradicsomos kagyló friss ízhatású, jó ízű paradicsomos lé, amiben kihozzák. Nagyipari pirított kenyeret kapunk mellé. Következő fogásunkat a „roston sült halak” képezték, amihez rozmaringos krumplit és roston sült zöldségeket kértünk. A halakat bordázott vaslapon sütötték meg, ügyesen: a tonhal ízletes, a kardhal olyan, ahogy a nagykönyvben meg van írva, a tintahal kissé alulkészült, de nem bánjuk, jobb mint ha túlkészül. A rozmaringos krumpli finom, a roston sült zöldségek közül a padlizsán alulkészült. Összességében a kisebb hibák dacára ízletes, jó fogás. Desszertként mille feuille-t kértünk, ami csalódás volt. A réteslapokat az egyébként sem emlékezetes töltelék eláztatta. Jobbféle valódi áfonyalekvárral öntötték le, de ez sem segített rajta. A pontszámba egy korábbi látogatásunkat is beleszámoltuk, amikor minden fogás rendben volt.

Udvarias, kedves. Ha bent van a tulaj, aki egyben a konyha vezetője is, az külön öröm, rendkívül megnyerő személyiség, kommunikatív, sajátos román-olasz nyelven kommunikál, árad belőle a vendégszeretet. Csapody Balázs, a Kistücsök tulajdonosa olasz változatban.

Kiemelkedő a borlap, közel száz tétel, melyeknek zöme olasz bor, de van szép számmal helyi igényes tétel valamint néhány francia bor is. Hat bort kimérnek decire.

(Teszt időpontja 2017. március 28.)

 

Értékelés
Összélmény: 4,75 pont
Konyha: 4,5 pont
Atmoszféra: 5+ pont
Kiszolgálás: 5+ pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a ristorantepicasso@gmail.com címre