A két testvérhez címzett olasz cég, két egységet működtet Nagyváradon. Ez bár neve szerint piadina-s hely, messze többet kínál, mint csak piadina-kat, mint ahogy a másik választéka sem merül ki a paninikban és a pizzákban. A beltér hangulatos, kicsit pub-szerű, olaszra hangolva persze. Egyik falon kisebb polc-szekrény különféle használati tárgyakkal, másikon antik falióra. A dekoráció részét képezi egy ódon gramofon is. Tévére nem lenne szükség, zavarja az összképet.
A konyha a klasszikus olasz ízeket varázsolja a tányérra, korrekt módon, de a séf nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy egy olasz étlap keretében idegenül ható népszerű helyi, magyar s román ételeket is bevegye a választékba. Így a carpaccio, bruschetta-k, pasta-k és rizottók mellett az első fogásként ajánlott ételek között szerepel a babgulyás, a növendék marha- és a pacalcsorba is. Értelemszerűen az étlap jelentős részét egy sor édes és persze főleg sós piadina teszi ki, helyben készült lapótyával. S persze kínálnak grillezett húsokat és halakat is. A desszertfront inkább nemzetközi, mint olasz, a tiramisu mellett kérhetünk pavlovát, aminek nem írják ki a nevét, de a leírásból kikövetkeztethető, hogy miről van szó, sajttortát, fagylaltot és csokiszuflét.
Az árak értékarányosak, a pizzák és a pasta-k zöme 2000 forintnak megfelelő lejbe kerül, a piadina-k 1400 forint közül mozognak, a húsok és a halak 3000, a levesek és desszertek 1000 forint körül.
A grillezett tintahal, amit bordázott vaslapon sült zsenge tökkel, rukkolával és koktélparadicsommal körítettek, kiváló volt, pörzses és szaftos egyszerre, amit nem egyszerű elérni ennél a gumisodásra igencsak hajlamos alapanyagnál. Kértem hozzá csípős olívaolajat, erőspaprikás, semleges ízű olajat kaptam, extra szűzzel ugyanez az eredmény sokkal jobb lett volna. Az asztalon ipari borslisztszóró, de kérésre hoznak borsdarálót. A rákos – vargányás pizza megelégedésünkre szolgált, akárcsak a bolognai spagetti. A sajttorta ízletes volt, a mártást nem találtuk teljesen meggyőzőnek, friss gyümölcsből jobb lett volna.
A kiszolgálás kedves, udvarias, gyors. A rendelés előtt nehéz volt felvenni a szemkontaktust a pincérrel, de onnan kezdve minden rendben ment.
A borlap korrekt, zömmel helyi és olasz borokat kínálnak. A sörök nagyipariak, a töményválaszték átlagos.
Telefonszámok:
+ 40 723 255 559
+ 40 725 512 763
+ 40 359 800 208
Értékelés
Összélmény: 4,25 pont
Konyha: 4,25 pont
Atmoszféra: 4,25 pont
Kiszolgálás 4,5 pont
Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a due.fratelli@yahoo.ro címre