A Bródy Sándor és a Horánszky utca sarkán működő Curry House stabil pont volt évekig a fővárosi indiai éttermek világában. Az egység ugyan bezárt, de helyén egy másik indiai étterem nyílt, melynek séfje az „Egy falat India” című népszerű szakácskönyv szerzője, Allen Diwan. A beltér lezser, inkább kortárs bisztrót juttat eszünkbe, mint formális éttermet. A szín, minta és formavilág Indiát idézi, de modern elemekkel elegyítve. Az ételkínálat fekete táblán kalligrafikus fehér betűkkel a bejáratnál s a pult felett olvasható, de van formális étlap is. A honlapról megtudhatjuk, hogy a tulajdonos-konyhafőnök egy Michelin csillagos séfnél tanult s magyar nyelvű főzőtanfolyamokat is tart.

A kínálatot lényegében az indiai éttermekből jól ismert ételekre alapozták, de az étlap struktúrája más. Itt a főétel rovatban elsősorban alapanyagot választunk, majd ahhoz elkészítési módot. Kínálnak csirkét, sertést, bárányt, kacsát, szarvast és rákot, kérhető hozzá vindallo, achari, vajas, tikka masala, rogan josh, kókuszos vagy spenótos szósz, valamint a szokásos kenyerek vagy rendelhető ezekből az alapanyagokból biryani is, illatos basmati rizzsel. Előételként tartanak szamosát és különféle pakorákat, krémleveseket és napi desszertet.

Az árak értékarányosak. Előételek egységesen 1290, levesek 790 forintba kerülnek, főételek 2290 és 3390, a köretek 700 és 1190 között forint között kaphatók.

Mi spenótlevest kértünk, ami ízre, állagra egyaránt kitűnőnek bizonyult, akárcsak a padlizsánkrém, aminek karaktere teljesen eltér a Kárpát medencében megszokottól, de ez csak plusz izgalmat ad neki. Kitűnő volt rákos vindaloo is, amihez chilis fokhagymás naant rendeltünk. Utóbbi is megfelelt felfokozott várakozásainknak. Jó volt a mangós és a sós lassi. Külön említést érdemel a trendi tálalás, az egyedi tányér- és evőeszközkészlet.

A kiszolgálás kedves, udvarias, meglehetősen kényelmes is, az italokra is jócskán várni kellett. Ételeinkre annál is jóval többet, egy és egy negyed órát, a hosszúra nyúlt várakozás miatt háromszor kértek elnézést és kaptunk „engesztelésül” a ház részéről egy adag frissen sült vajas naant. Azt is értékeltük, hogy a főételt maga Allen Diwan tette az asztalunkra.

Az itallap a különféle ízesített vizekkel indul, tartanak uborkásat, citromosat, mentásat, készítenek házi limonádékat, teákat, az itallapon a boroknak és töményeknek csak az árát rögzítik, a választékról a felszolgáló ad tájékoztatást. A sörválaszték szűk, de a nagyipari tételek mellett tartják a Legenda sörfőzdének a „Kelet Indiai Társaság” nevű IPA sörét valamint egy indiai lagert is.

Értékelés

Összélmény: 5 pont

Konyha: 5 pont

Atmoszféra: 4,5 pont

Kiszolgálás: 5 pont

Hozzáadás listing

Erre a hirdetésre való jelentkezéshez küldjük el az adatainkat e-mailben a pestichutney@gmail.com címre